Els blaugranes celebren el tercer gol contra el Madrid al Bernabéu (Reuters)

El FC Barcelona vol consolidar el lideratge contra un Llevant fort com a equip visitant

Després de guanyar el Madrid en l'últim partit de Lliga abans de la parada nadalenca (0-3) i l'empat de Copa contra el Celta, Messi, Iniesta i Suárez tornaran a la titularitat per refermar el lideratge a la Lliga. Sembla que finalment Coutinho no serà aquest diumenge al Camp Nou

Després de la solvent victòria al Bernabéu (0-3) i d'aprofitar la relliscada dels seus perseguidors per augmentar l'avantatge al capdavant de la classificació, el FC Barcelona busca una nova victòria aquest diumenge contra un Llevant que ha tancat el 2017 amb una sola victòria els últims dotze partits de Lliga, però que no ha perdut en els seus últims set partits com a visitant.

L'equip d'Ernesto Valverde viu els seus millors moments del curs. Acumula 25 partits sense perdre (la seva última derrota data de l'agost a la Supercopa d'Espanya) i el seu futbol ha anat creixent paral·lelament als resultats aconseguits. A més, tot li somriu. En l'última jornada de Lliga va veure com el seu avantatge sobre l'Atlètic de Madrid, el València, el Reial Madrid i el Sevilla, els seus immediats perseguidors a la taula, va augmentar i ja disposa de 9 punts sobre el segon classificat i 11 sobre el tercer.

Després que Valverde donés descans a Messi, Luis Suárez i Andrés Iniesta al partit de Copa contra el Celta a Balaídos, tot indica que els tres hi seran d'inici. Les úniques baixes per lesió són les de Samuel Umtiti i Paco Alcácer, a més de la d'Arda Turan, que no compta per al tècnic, i la de Busquets, per acumulació de targetes grogues.

Davant els llevantins, Valverde podria comptar amb una defensa formada per Piqué i Vermaelen a l'eix amb Semedo i Alba als laterals. Al centre, Rakitic substituirà el sancionat Busquets, mentre que a la medul·lar tornaria Iniesta, que no va jugar contra el Celta. Sergi Roberto, habitual al lateral dret, podria tenir una oportunitat al mig del camp, i Paulinho completaria la medul·lar. Davant, Messi i Luis Suárez, que està en plena ratxa golejadora, són fixos. Durant el partit s'espera que Ousmane Dembélé, que va tornar contra el Celta després de 111 dies de baixa, pugui jugar uns minuts per anar reintegrant-se a l'equip.

De la seva banda, el Llevant arriba al partit de Camp Nou després d'haver tancat l'any 2017 amb una sola victòria els últims dotze partits de Lliga, però no ha perdut els seus últims set partits com a visitant. L'entrenador del Llevant, Juan Ramón López Muñiz, ha convocat Coke Andújar, primer fitxatge del Llevant en aquest mercat d'hivern i que ja va debutar dijous passat a Copa del Rei, i ha recuperat Cheick Doukouré, lesionat des del 28 de novembre del 2017.