Un pla del projecte Espai Barça un cop hagin finalitzat les obres (fcbarcelona.cat)
Futbol

El FC Barcelona presenta una proposta de remodelació urbanística per a la construcció de l'Espai Barça

El FC Barcelona vol que les instal·lacions del club quedin integrades a la ciutat de Barcelona i preveu crear una gran superfície destinada a zones verdes obertes a la ciutat

Actualitzat

El FC Barcelona ha presentat la seva proposta de modificació del Pla General Metropolità per tirar endavant amb el seu projecte de l'Espai Barça, una acció urbanística de gran magnitud que inclou la remodelació integral del Camp Nou, la construcció d'un nou Palau Blaugrana i el condicionament com a espai públic dels voltants de l'estadi.

Ara, el projecte necessitarà la llum verda, d'una banda, de l'Ajuntament de Barcelona i, de l'altra, dels veïns del barri de les Corts. En cas que cap de les dues parts hi posi impediments, llavors serà el torn de la Generalitat, que haurà de donar el vistiplau definitiu.

Concretament, el Barça preveu fer un Espai Barça obert a la ciutat pel qual cedirà 14.000 metres quadrats de sòl a propietat municipal per tal convertir-lo en zones verdes.

A més, el club blaugrana destinarà 28 milions d'euros a la construcció dels accessos, que se sumarien a una partida pressupostària de 52 milions que va destinada al finançament d'un aparcament soterrat i a la construcció d'un nou campus universitari.

En contrapartida, el Barça espera ampliar 63.600 metres quadrats el seu sòl edificable, una superfície que integrarà un Camp Nou remodelat de dalt a baix, el nou Palau Blaugrana, les noves oficines del club, un hotel de luxe i un edifici destinat a acollir seus de patrocinadors i d'empreses vinculades amb el FC Barcelona.

En cas de tirar endavant, el cost total del projecte tal com està concebut sumarà uns 600 milions d'euros i ocuparà, globalment, uns 275.000 metres quadrats.

Amb tot, una de les parts clau en l'Espai Barça és el trasllat del Miniestadi a Sant Joan Despí, que quedarà integrat a la Ciutat Esportiva Joan Gamper. Un projecte paral·lel i complementari, el tràmit del qual segueix el seu curs.

En tot cas, l'abast és tan gran i requereix tants tràmits administratius que fa que la previsió inicial del club de començar les obres aquest mateix any quedi en el dubte i, per tant, s'allunya l'horitzó de tenir l'Espai Barça acabat el 2021.

Anar al contingut