El FC Barcelona pren el liderat al Madrid en un final de partit frenètic al Bernabéu (2-3)

El Barça es reenganxa a la Lliga amb una victòria èpica al Bernabéu (2-3). Messi marca el gol de la victòria en el temps afegit després que el Madrid empatés el partit a cinc minuts del final jugant amb deu jugadors

Daniel AlentoActualitzat

El FC Barcelona s'ha reenganxat a la Lliga en un partit amb uns minuts finals d'autèntica bogeria. Primer, ha aparegut l'èpica del Madrid per empatar amb un home menys, amb un gol obra d'un jugador que ha perdut protagonisme aquesta temporada i que es reivindicava d'aquesta manera. Finalment, però, un Messi que s'ha afartat de rebre entrades dels rivals ha fet valer el seu geni per donar al Barça el liderat a la Lliga amb un gol en el temps de descompte (2-3). A 5 jornades del final, el Madrid (que té un partit pendent contra el Celta) sap que no pot fallar si vol el títol.

Ja en el minut 2, Cristiano Ronaldo ha demanat penal per una caiguda a l'àrea davant un contacte de Samuel Umtiti, però l'àrbitre Alejandro José Hernández Hernández no l'hi ha concedit. El portuguès ha fet el primer xut del matx, en el minut 6, aturat per Marc-André Ter Stegen. El primer del Barça, un xut creuat des de la frontal que ha marxat fora, l'ha fet Luis Suárez cinc minuts més tard, poc abans que Casemiro inaugurés l'apartat de targetes grogues per una falta sobre Messi. L'argentí ha començat a aparèixer amb la seva velocitat i els dos equips han començat a arribar amb perill. Cristiano ha gaudit d'una bona ocasió en el minut 20, novament ben anul·lada per Ter Stegen. Messi era al terra, ensangonat, després de rebre un cop de colze de Marcelo a la cara.

En el minut 28, el Barça ha encaixat el primer gol de la nit. Marcelo ha fet una centrada des de la frontal després d'un servei de córner. Sergio Ramos, arrencant en posició correcta, ha xutat al pal davant la sortida de Ter Stegen i Casemiro ha recollit la pilota solta per marcar. Messi, en una jugada personal, ha empatat quan havien passat cinc minuts del gol del Madrid, el seu gol 22 en un clàssic. Amb un xut llunyà, Luka Modric ha posat a prova el porter blaugrana, que ha tornat a protagonitzar una bona intervenció poc abans que Gareth Bale patís una nova lesió muscular i fos substituït per Marco Asensio. Umtiti, en el minut 39, ha vist una targeta groga per una falta sobre Cristiano al mig del camp. Casemiro ha merescut la segona groga per una falta sobre Messi en el temps de descompte, però no li han ensenyat.

Una segona part encara més boja

Ter Stegen ha tornat a lluir-se en el minut 2 de la segona meitat, davant d'un xut de Tony Kroos. Karim Benzema ha fet una dura entrada sobre Sergio Busquets que no ha estat castigada amb targeta. Poc després, Sergio Ramos s'ha encarat amb l'àrbitre i tampoc ha estat amonestat. Amb la pilota ja en joc, el porter alemany del Barça ha salvat l'equip de rebre el segon gol en una rematada a boca de canó de Benzema. A l'altra porteria, Navas ha aturat un xut innocent de Paco Alcácer dins l'àrea. Més complicat ho ha tingut el porter de Costa Rica davant una rematada de cap de Gerard Piqué en el minut 59.

El Madrid ha gaudit d'una claríssima ocasió en el minut 67, en una contra conduïda per Marco Asensio. Cristiano Ronaldo, en fora de joc no assenyalat en el moment de la passada, ha xutat alt tot sol davant Ter Stegen. Tot seguit, Navas ha tornat a demostrar la seva qualitat evitant un gol de Luis Suárez. En el minut 70, els dos entrenadors han mogut les seves cartes. Luis Enrique ha substituït Alcácer per André Gomes, i Zinedine Zidane, Casemiro per Kovacic. Després d'un instant de pausa, ha tornat l'intercanvi de cops futbolístics. Marco Asensio ha provat de sorprendre Ter Stegen en el minut 72. En el següent atac, el Barça ha colpejat més fort, amb un xut d'Ivan Rakitic extraordinàriament ben col·locat que s'ha transformat en l'1 a 2.

El partit ha quedat trencat quan Sergio Ramos ha estat expulsat, amb una vermella directa, per una entrada tan dura com innecessària sobre Messi. El central, molt enfadat, ha marxat aplaudint Gerard Piqué i assenyalant-li la llotja del Bernabéu. Piqué, per la seva banda, ha tingut el tercer en una rematada de cap, però Navas ha salvat els seus. El Madrid, que semblava haver perdut el cap, ha endurit les seves accions. Messi ha rebut una nova dura entrada, castigada amb groga, per part de Kovacic. L'argentí també ha posat a prova el porter dels de Zidane amb un xut des de la frontal.

I, quan semblava que el Barça ho tenia fet, que les seves opcions a la Lliga augmentaven de forma exponencial, un James que havia entrat per Benzema no gaire abans ha firmat el gol de l'empat a 2 en el minut 85 entrant des del darrera per rematar una centrada de Marcelo. El colombià ha tornat a xutar en la jugada següent, però, ara sí, Ter Stegen ha vist arribar el seu xut. El Madrid, amb 10 jugadors, encara ha tingut a peus de Marco Asensio i Cristiano més ocasions d'acabar guanyant el matx. I una vegada més, el guió ha donat un gir inesperat en el temps de descompte. Esgotant el seu últim cartutx, en una transició iniciada per Sergi Roberto, Leo Messi ha firmat el 2 a 3 que reenganxa el Barça a la Lliga.