Rakim Sanders dona al FC Barcelona Lassa una victòria imprescindible davant del Brose Basket a l'Eurolliga

El Barça ha aconseguit davant del Brose Basket (81-66) la seva setena victòria en 19 jornades d'Eurolliga. Amb patiment i gràcies al coratge i les ganes de guanyar de Rakim Sanders

Daniel AlentoActualitzat

El FC Barcelona ha aconseguit davant del Brose Basket Bamberg (81-66) una victòria del tot imprescindible per mantenir viva la il·lusió del play-off de quarts de l'Eurolliga una jornada més. A la primera volta, els de Sito Alonso van perdre a la pista del seu rival després de desaprofitar un avantatge de fins a 26 punts. Aquest dijous, el fantasma d'aquell partit ha voltat pel Palau fins que Rakim Sanders (17 punts, 6 recuperacions) l'ha foragitat per permetre al seu equip acabar amb una ratxa de 3 derrotes seguides, dues d'elles a Europa

El Brose s'ha presentat amb dues baixes importants. Una a la pista, Ricky Hickman. L'altra a la banqueta, el seu entrenador Andrea Trincheri, que no pot viatjar perquè fa poc que ha estat operat de l'espatlla. L'equip ha notat les dues absències, especialment la del tècnic. El Barça ha dominat ja des del començament gràcies a la seva bona defensa davant d'un rival que adorm els partits amb possessions llarguíssimes. Els blaugrana, però, no passen per un bon moment, especialment en els triples (4 de 21), i això els ha impedit treure més profit del seu treball defensiu.

Lluny d'un joc coral, els blaugrana han viscut molts minuts de l'anotació de Thomas Heurtel (15 punts) i la lluita constant de Pierre Oriola (12 punts). Rakim Sanders, castigat uns partits per manca d'esforç, ha aparegut de forma espectular per animar un tercer quart totalment ensopit  que els visitants han acabat només 7 punts a sota (59-52). A l'últim període, Sanders ha posat el cor a la pista per evitar que es repetís la sorpresa de la primera volta, però ha trobat poc acompanyament. El Brose s'ha posat a 3 punts, 67-64 a 4 minuts del final.

Els nervis han arribat al Palau. Leo Radosevic ha deixat els alemanys a només 1 punt. Sanders ha pres una decisió arriscada, jugant-se el triple. I la pilota ha entrat. El nord-americà, crescut, li ha tret un 2+1 a Daniel Hackett. L'aler ha completat la feina amb una esmaixada després de recuperar la pilota. Vuit punts en només 65 segons. Els alemanys s'han diluït completament fins a encaixar un parcial de 14-0 arrodonit per Ante Tomic (13 punts, 9 rebots) i Hanga.

Derrota del València

El València Basket, el botxí del Barça dimarts, ha perdut aquest dijous a la pista del Zalgiris de Kaunas en un final ajustat (86-84). Els lituans han obert el matx amb un contundent parcial de 13-0, i s'han mantingut al davant amb la bona direcció del base Kevin Pangos (11 punts, 15 assistències), els punts d'Axel Toupane (18 punts) i els triples d'Arturas Milaknis (4 de 6). Els visitants s'han quedat sense el pivot Bojan Dubljevic, que s'ha lesionat, però l'aparició d'Erick Green (17 punts) en el tercer quart els ha fet reaccionar. El pivot Tibor Pleiss (20 punts) ha anotat el 70-71 a 5 minuts del final. L'equip que entrena Sarunas Jasikevicius ha tornat a marxar en el marcador. Dos triples consecutius de Will Thomas (19 punts) han ajustat novament el resultat, però els valencians no han sabut jugar bé la seva possessió clau per guanyar.