El FC Barcelona ha sabut patir per guanyar la Copa al Reial Madrid (92-90)

Aquesta és la 24a Copa de bàsquet per als blaugranes, que van guanyar l'última el 2013. L'últim títol va ser la Supercopa del 2015

Jordi RobirosaActualitzat

En una final molt emocionant, que no s'ha resolt fins als últims instants, el FC Barcelona ha fet saltar totes les sorpreses i ha guanyat, merescudament, el títol de Copa. El domini en el rebot (39-21) ha fet que l'equip blaugrana anés sempre al davant en el marcador des de la meitat del segon període.

Un parcial de 13-25 en el segon quart i un altre de 18-27 en el tercer han definit la victòria dels catalans, que han arribat a tenir 17 punts de diferència a nou minuts del final. Però, llavors, una defensa pressionant del Madrid, els nervis i el cansament dels jugadors de Pesic han portat a un final ajustat, en què Causeur ha tingut el triple de la victòria per als madrilenys amb 92-90..., però ha fallat.

Thomas Heurtel ha estat elegit jugador més valuós i el Barcelona confirma el seu canvi total d'imatge amb l'arribada de Svetislav Pesic. Una Copa que talla de soca-rel els quatre triomfs consecutius del Madrid.