El FC Barcelona guanya "in extremis" l'Unicaja i s'enfrontarà al R. Madrid a la final de l'ACB (77-74)

Final clàssica a l'ACB. El Barça s'enfrontarà al R. Madrid després de derrotar "in extremis", i en el cinquè partit, l'Unicaja de Màlaga, en un partit molt disputat.

El R. Madrid ja té rival a la final de l'ACB: el FC Barcelona. Els blaugrana han guanyat "in extremis" l'Unicaja en un partit molt emocionant que no s'ha resolt fins a l'últim segon (77-74) i que qualsevol equip podia haver guanyat.

El primer quart se l'ha emportat l'Unicaja. El seu encert des de la línia de tres ha donat empenta els malaguenys, que es posaven dos per sobre al final de quart (18-20). A l'inici del segon i amb un parcial d'1 a 6, l'Unicaja apuntava maneres i s'ha començat a escapar en el marcador, cosa que ha dificultat als blaugrana la línia de passada i la possibilitat de crear jugades. Al descans, però, un resultat ajustat: 35-37.

L'inici del segon temps ha estat un estira-i-arronsa entre els dos equips. Ni un ni l'altre ha aconseguit trencar el partit i qualsevol podia guanyar. El resultat ho demostra, amb final de quart en taules, empat a 57. I torna a començar.

El Barça ha sortit fort a l'últim quart i s'ha arribat a escapar de sis punts, però l'Unicaja no s'ha deixat perdre i ha escurçat el marcador fins a tornar a empatar, a 72, a 37 segons del final. Final d'infart. Juan Carlos Navarro ha fet un triple importantíssim per als interessos del Barça (75-72) quan faltaven 19 segons. Després d'una successió de faltes, l'Unicaja no ha pogut capgirar el marcador, que ha quedat 77-74 a favor del Barça.

El millor jugador de l'Unicaja, Jayson Granger, amb 10 punts, 9 assistències i 19 de valoració i Ante Tomic, del Barça, amb 11 punts i 17 de valoració.

La Lliga ACB ja té finalistes, els clàssics: R. Madrid-Barça.