Barça

El FC Barcelona estudia incorporar un substitut per al lesionat Rafinha tot i la sanció de la FIFA

Les normes de la FIFA no permetrien al Barça incorporar un substitut per al lesionat Rafinha fins al gener, quan s'obri el mercat d'hivern. La normativa de la Federació Espanyola, però, sí que preveu aquesta possibilitat que el club estudia fer servir

Actualitzat

El FC Barcelona estudia inscriure un jugador en substitució de Rafinha, que després de ser operat del trencament del lligament lateral del genoll esquerre es perdrà el que queda de temporada. Una normativa de la Federació Espanyola els podria permetre retallar la sanció de la FIFA de no inscriure cap nou fitxatge fins al gener.

La FIFA va sancionar el Barça amb dos períodes de fitxatges (un d'hivern i un d'estiu) sense poder fer operacions, però el club blaugrana la va esquivar a mitges, fitxant Aleix Vidal i Arda Turan però sense poder-los inscriure. Així, els dos jugadors no poden participar en cap competició oficial o partit amistós fins a primers de gener.

En teoria, la sanció ja s'hauria complert, però la FIFA no permet que s'inscriguin jugadors fora de períodes de mercat tret que es tracti de porters. Per això la data clau de gener. Una possibilitat, però, que la Federació Espanyola sí que té regulada per als casos de lesions de més de 5 mesos de baixa com la de Rafinha.

La inscripció es podrà dur a terme si el substitut no necessita cap certificat de transferència internacional (ha de jugar a Espanya o no tenir equip), i sempre que la lesió hagi passat un cop tancat el període d'inscripcions del mercat. Aquesta és una competència de la Lliga de Futbol Professional que el club blaugrana havia descartat en primera instància, però el debat s'ha tornat a obrir després d'escoltar l'opinió favorable dels juristes.

El Barça, però, encara no ha pres la decisió de tirar endavant aquest procediment. El jugador inscrit podria jugar Lliga i Copa del Rei, però no participar en la Lliga de Campions. I, d'una altra banda, podria provocar futurs problemes amb la FIFA en un moment en què  les relacions amb Zuric són complicades i hi ha temor d'una possible ampliació de la sanció pel cas dels nens de la Masia. En cas de no substituir la fitxa de Rafinha, l'altra solució per a Luis Enrique seria fer pujar algun jove del filial com Gumbau o Samper.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut