Leo Messi, en l'arribada del Barça a Madrid (Miguel Ruiz, FCB)
Leo Messi, en l'arribada del Barça a Madrid (Miguel Ruiz, FCB)
Barça

El FC Barcelona lluitarà contra l'Atlètic i la gespa del Wanda Metropolitano per mantenir la perfecció a la Lliga

Els d'Ernesto Valverde encara no han cedit cap punt aquesta temporada a la Lliga

Actualitzat

El FC Barcelona visita aquesta nit el Wanda Metropolitano, el nou estadi de l'Atlètic de Madrid, en un partit novament marcat per la polèmica de la gespa, una eina més a les mans del tècnic argenti Diego Simeone per frenar la creació de joc dels blaugranes. Un tema clàssic de debat en les hores prèvies a les visites del Barça als matalassers.

A la roda de premsa prèvia de divendres, el tècnic local va fer servir un símil gastronòmic per explicar el seu posicionament al respecte: "No soc el jardiner. Soc l'entrenador. Però, quan em convides a dinar a casa teva, em convides amb els teus plats i els teus coberts, i quan et convido a la meva, jo hi poso els plats, les estovalles i els coberts". La resposta del tècnic barcelonista, Ernesto Valverde, també va ser prou enginyosa: "Ens adaptarem al menú, a la vaixella i a tot".

Un altre punt interessant serà com els dos equips afronten el desgast dels seus jugadors pels partits amb les seves respectives seleccions, i els desplaçaments que hi van associats. L'Atlètic de Madrid va veure com vuit dels seus titulars de l'últim partit de Lliga eren convocats pels seus equips nacionals. En el cas del Barça, també han estat vuit els membres de l'11 inicial contra el Las Palmas que han tingut compromisos internacionals.

La bona notícia per a Valverde ha estat la recuperació d'Andrés Iniesta. El migcampista va tenir un problema muscular l'1 d'octubre, en el partit al Camp Nou contra els canaris. I això el va deslliurar de jugar amb la selecció espanyola. Ara, ja recuperat i amb l'alta mèdica, el manxec apunta a formar part de l'alineació inicial del FC Barcelona.

Iniesta pot ser una de les peces clau en el partit on Ernesto Valverde busca aconseguir la vuitena victòria en vuit jornades de Lliga disputades, per igualar el millor inici d'aquesta competició de la història del club. Un registre que es va establir amb l'argentí Gerardo "Tata" Martino a la banqueta barcelonista la temporada 2013-14. Un començament de Lliga que ha portat l'equip al liderat amb 21 punts, i 5 d'avantatge respecte al segon, el Sevilla.

No es pot deixar de banda, però, la situació política de conflicte entre Catalunya i Espanya, una situació que pot tenir el seu reflex a les grades del Wanda Metropolitano. Valverde espera un bon ambient, però merament esportiu. El president de l'Atlètic, Enrique Cerezo, ha dit que es tracta de només un partit de futbol, i conjuntament amb el president del Barça, Josep Maria Bartomeu, farà una compareixença en el dinar de directives per rebaixar la tensió.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut