El Barça s'enfronta amb l'Atlètic de Madrid a les semifinals de la Supercopa (@FCBfemeni)

El FC Barcelona cau davant l'Atlètic i s'acomiada de la Copa de la Reina a les semifinals (2-0)

Les "colchoneras", amb dos gols de Ludmila Da Silva, derroten el Barça per 2 a 0 i es classifiquen per a la final. Les blaugrana no podran reeditar el títol aconseguit els dos últims anys

Josep CochActualitzat

L'Atlètic de Madrid s'ha classificat per a la final de la Copa femenina en superar el Barça per 2 a 0 a la semifinal jugada a partit únic a Majadahonda. Dos gols de Ludmila, el primer a les acaballes de la primera meitat i el segon en el minut 62, han enterrat les opcions blaugrana de poder ser a la final. L'equip madrileny s'ha mostrat superior en el decurs del partit, d'una manera molt més accentuada en l'apartat físic, on les jugadores de l'Atlètic de Madrid han desbordat les blaugrana en tot moment. El Barça, d'aquesta manera, no podrà reeditar els títols aconseguits les dues darreres temporades, mentre que les seves rivals apunten al doblet, ja que diposen d'un clar avantatge a la Lliga respecte al Barça.

L'Atlètic de Madrid ha estat l'equip que ha portat el pes del partit durant els primers 45 minuts. El Barça intentava pressionar i recuperar la pilota en zona ofensiva, però les matalasseres no tenien gaires problemes per sortir triangulant des de la zona de defensa. Poques ocasions clares en els primers minuts del partit. De mica en mica, però, el Barça ha anat retallant el domini madrileny i Martens ha tingut l'oportunitat més clara de les blaugrana en aquesta primera meitat en el minut 31. Però la seva rematada ha estat aturada amb seguretat per Lola. Jenifer Hermoso ha contestat immediatament amb una jugada per la banda dreta, però Paños, molt atenta, ha salvat la situació de perill. En el 39 qui ho ha provat ha estat Alexia Putellas, que des de lluny ha intentat sorprendre Lola, però la seva rematada des de fora l'àrea l'ha aturat amb seguretat la portera madrilenya. Però quan els equips donaven per bo l'empat en els primers 45 minuts, una jugada a pilota aturada en el minut 43, una falta lateral des del costat esquerre de l'atac matalasser, ha estat rematat en primera instància per Tounkara i després per Ludmila que, amb el cap, ha batut Paños i ha establit l'1 a 0, resultat amb què s'ha arribat al final de la primera meitat.

A la represa, el Barça ha fet un primer avís amb una rematada d'Aitana que ha rebutjat a córner Lola. L'Atlètic ha reaccionat tot seguit, amb una rematada de Jennifer Hermoso que Paños ha rebutjat a córner amb una bona mà. Una jugada que ha arribat precedida d'una errada defensiva de les blaugrana, que tenien molts problemes per superar la primera línia de pressió de les madrilenyes. L'Atlètic ha sentenciat la semifinal enel minut 62. Nova errada defensiva del Barça, aquest cop a la sortida d'un fora de banda. La pèrdua l'aprofita Ludmila, que ha definit amb la punta de la bota. El 2 a 0 ha posat de cara la semifinal a les blaugrana, que tot i així han buscat retallar diferències. Martens ho ha provat, però la seva rematada ha sortit fregant el pal esquerre de la porteria de Lola. L'entrada d'Oshoala ha donat un altre caire ofensiu al Barça, però la falta d'encert les ha condemnat definitivament. Les rematades de lluny han estat el recurs més emprat pel Barça. Vicky Losada ho ha tornat a provar, però amb poc encert. Oshoala ha tingut l'oportunitat més clara, però la seva rematada s'ha estavellat al pal esquerre de la porteria madrilenya. El partit, però, ja havia entrat en els cinc minuts de temps afegit. Desfeta del Barça que veu com s'esvaexen les opcions de sumar algun títol aquesta temporada.