Timo Werner va liderar amb un "hat-trick" la victòria del Leipzig al camp del Magúncia
Timo Werner va liderar amb un "hat-trick" la victòria del Leipzig al camp del Magúncia
Futbol internacional

El factor camp desapareix a la represa de la Bundesliga

Només hi ha hagut tres victòries locals en els 18 partits que s'han jugat fins ara des de la represa de la competició

Jordi FandiñoActualitzat

Els cartrons amb la cara del soci a les grades tampoc han funcionat a la Bundesliga per revertir el poc avantatge que té ara jugar a casa. Només hi ha hagut tres victòries locals en els 18 partits que s'han jugat fins ara. El gol de la jornada ha estat el quart dels cinc que ha fet el Leipzig al camp del Magúncia. L'ha fet Timo Werner, però tot el mèrit és de Kevin Kampl, que ha sabut cuinar i madurar una gran jugada.

El Leipzig, tercer classificat, és un dels equips que, en aquest nou futbol sense públic, s'ha sentit més còmode com a visitant que jugant de local. Ahir, 0 a 5 al camp del Magúncia, amb tres gols de Timo Werner.

Un altre dels jugadors que estan brillant des de la represa de la Bundesliga és Kai Havertz, amb 4 gols en 2 partits. El seu Bayer Leverkusen ha guanyat els dos duels que ha jugat, tots dos com a visitant: 1 a 4 a Bremen, i 1 a 3 dissabte al camp del Borussia Mönchengladbach, on, a falta d'aficionats, les grades es van omplir amb 13.000 figures de cartró amb la cara de socis, de jugadors -com el porter Sommer-, de l'entrenador -Marco Rose- i, fins i tot, d'aficionats visitants.

És una evidència que el factor camp s'ha esvaït a la Bundesliga: en dues jornades només hi ha hagut un 16 per cent de triomfs locals. Les victòries visitants, en canvi, han estat majoria: 10 en 18 partits, un 55 per cent. I amb resultats sorprenents, com el 0 a 3 de l'Augsburg, que lluita per no baixar, al camp del Schalke 04.

"Ens hem d'acostumar a la sensació estranya de jugar en un estadi buit. Tot i que avui ens ha anat bé, no deixo de pensar en quan jugàvem amb públic, perquè el futbol creix en aquesta atmosfera", ha explicat el tècnic de l'Augsburg, Heiko Herrlich.

S'haurà de veure la incidència de jugar sense públic en l'apassionant Borussia de Dortmund-Bayern de Munic d'aquest dimarts. Segon contra primer, separats per només quatre punts, amb el campionat en joc.

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut