Handbol

El F. C. Barcelona torna de Zagreb amb dos gols de renda per la tornada dels quarts de la Lliga de Campions (23-25)

El F. C. Barcelona ha superat 23 a 25 l'R.K. Zagreb en el partit d'anada dels quarts de final de la Lliga de Campions. Una aturada de Saric i un gol de Víctor Tomàs en l'últim minut han culminat la bona feina de l'equip

Daniel AlentoActualitzat

El F. C. Barcelona ha guanyat en l'anada dels quarts de final de la Lliga de Campions l'R.K. Zagreb per 23 a 25 en el Zagreb Arena, el seu fortí, davant de 15.000 aficionats locals. El primer gol del partit l'ha fet per als de casa Valcic, quan ja s'havien disputat 4 minuts. Les defenses eren dures i ningú regalava res. Nikola Karabatic rebia una pressió constant dels rivals. Luka Stepancic (9 gols) ha agafat el relleu de Valcic en l'atac local per donar la iniciativa als seus, però sense distanciar-se en el marcador. Una contra de Sigurdsson els hi ha pres.

L'equip de Zagreb intentava controlar el ritme del partit amb atacs llargs, mentre que els de Xavi Pascual buscaven accions més ràpides. Un penal transformat per Lazarov (el seu tercer gol) li ha donat als visitants una renda de 4 gols, 5 a 9, després de 19 minuts de joc. Sigurdsson i Karabatic (4 gols per a cadascun en els primers 30 minuts) han fet pujar la renda fins a 5 gols en el tram final de la primera meitat. Al descans, el resultat ha estat de 10 a 14.

El F. C. Barcelona ha resistit els primers atacs del rival tornant del vestidor. El central Dani Sarmiento, amb un gran gol d'habilitat, ha donat novament a l'equip català 5 gols d'avantatge. Tot i estar uns minuts en inferioritat numèrica, els balcànics s'han acostat una mica en el marcador gràcies a la bona punteria d'un actiu Stepancic. Ara era el conjunt que entrena Vesselin Vujovic el que volia accelerar les seves accions, i la defensa blaugrana la que intentava evitar-ho.

Saric salva i Tomás remata la feina

El Barça no ha aprofitat una nova superioritat per escapar-se en el marcador, i, després de dues decisions arbitrals una mica rigoroses en contra (un penal i una falta en atac), el conjunt de Zagreb ha tingut l'ocasió de posar-se a 2 gols. Una bona intervenció del porter Daniel Saric i un gol de Karabatic (6 gols) ho han evitat.

A poc menys de 5 minuts per al final, els de casa han tingut una nova oportunitat d'entrar en el partit. Després d'una sèrie d'atacs improductius del Barça, Brozovic ha fet el 23 a 24 dins dels 2 minuts finals. Saric ha evitat l'empat amb una aturada davant d'Obranovic a l'últim minut. Víctor Tomàs (5 gols), amb l'amenaça imminent de la passivitat, ha marcat el gol del definitiu 23-25 que dóna al Barça 2 gols de marge de cara al partit de tornada, el 18 d'abril, al Palau Blaugrana.