Atletisme

El duel entre Usain Bolt i Tyson Gay centra l'interès a un dia de l'inici dels Mundials a Berlín

Aquest dissabte es dóna el tret de sortida als Mundials d'atletisme, una de les cites esportives més esperades de la temporada. A l'Estadi Olímpic de Berlín, l'Olympiastadion, ja està tot preparat per rebre els atletes. Aquesta instal·lació és la mateixa que va acollir els Jocs Olímpics de l'any 1936, en una Alemanya governada per Hitler. Evidentment, s'ha reformat al llarg dels anys, però conserva l'esperit arquitectònic de l'època. La cita mundialista a Berlín tindrà un plat fort en els 100 i 200 metres llisos: el duel entre Usain Bolt i Tayson Gay. Durant mesos, tots dos atletes han estat alimentant aquesta rivalitat esportiva que es resoldrà ben aviat sobre la pista.

Actualitzat
Berlín ja espera el gran duel dels dos homes més ràpids del planeta. El jamaicà Usain Bolt i el nord-americà Tyson Gay. Bolt és l'actual campió olímpic i té el rècord mundial amb l'estratosfèrica marca de 9 segons i 69 centèsimes. I com sempre no té cap problema per fer de "showman" en qualsevol presentació abans de la competició. Aquest any la seva millor marca és de 9,77 però ja ha dit que té la intenció de rebaixar el rècord del món a Berlín. Un repte pel qual diu que no se sent pressionat.

El seu gran rival, Tyson Gay, és l'actual campió mundial. A més, aquesta temporada ha fet una millor marca que Bolt amb 9 segons i 75 centèsimes. Està convençut que es pot arribar a córrer aquesta distància dels 100 metres en 9 segons i 60 centèsimes.

La pista berlinesa dictarà sentència sobre quin és l'atleta més ràpid del planeta. Sens dubte, aquesta és la prova estrella de la competició. Són el relleu d'aquell gran duel dels anys 80 entre Carl Lewis i Ben Johnson.
Anar al contingut