Bàsquet

El DKV Joventut supera el Gran Canària (93-76) i jugarà les semifinals de l'ACB

El DKV Joventut no va fallar i va superar el Gran Canària per 93-76 en el cinquè i decisiu partit del "play-off" de quarts de final de la Lliga ACB. Els verd-i-negres van acabar imposant el seu joc en un matx que va ser una autèntica batalla esportiva. Molta intensitat, moltes faltes (58 entre els dos equips) i molta tensió, però seran els badalonins els que s'enfrontin al Reial Madrid en les semifinals de la competició. Rudy Fernández, amb 23 punts, va ser el màxim anotador de la Penya mentre que Marcus Norris, amb 24 punts, ho va ser del partit.

Actualitzat

Aíto ho havia advertit: controlar l'estat anímic és transcendental en un cinquè partit, i el DKV va saltar a la pista amb la lliçó apresa. La Penya va portar la iniciativa des del primer moment i, tot i que el Gran Canària, o, més ben dit, Marcus Norris, no els va permetre marxar en el marcador, els verd-i-negres no es van posar nerviosos. L'absència de Gaines, lesionat, no es va notar en excés: el joc interior del DKV va funcionar amb un Robert Archibald pletòric i un Lubos Barton, que, reconvertit en aler pivot, va fer molt mal a la defensa canària. Des del perímetre, Rudy Fernández, autor de 23 punts, cosia a triples els de Salva Maldonado, però, tot i això, la Penya no era capaç de trencar el partit. El Gran Canària tornava a demostrar que és un dels equips més incòmodes de l'ACB.

En el tercer quart, però, els de Badalona van començar a erosionar la moral insular. Rudy seguia entonat i Bennett va resorgir per posar la directa cap al triomf. El Gran Canària, que vivia dels punts de Marcus Norris i les aparicions intermitents de Savané, es va rendir definitivament obligat per l'eficàcia d'una Penya que va acabar regalant espectacle a l'afició. El jove Ricky Rubio, fins i tot, es va animar amb una esmaixada que va aixecar tot l'Olímpic dels seients.

Al final, triomf per 17 punts de diferència, en un partit maratonià. Però, tot i les més de dues hores d'esforç, la Penya no té temps per descansar. Demà l'espera el Reial Madrid, en el primer partit de les semifinals de l'ACB. De retruc, el triomf dels badalonins serveix per classificar l'Akasvayu Girona per a la pròxima Copa ULEB.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut