El DKV Joventut guanya a l'Olímpic un Assignia Manresa que no aixeca el cap (82-67)

El DKV Joventut s'ha emportat el derbi català de la jornada de l'ACB. En el partit disputat a l'Olímpic de Badalona, la Penya ha merescut la victòria ja que en general ha estat superior a l'Assignia Manresa. Els manresans han acusat la poca adaptació i poc encert dels recents fitxatges, Slokar i Owens. Després d'un primer quart igualat, la Penya ha trencat el joc en el segon, i ha arribat al descans guanyant per catorze punts (44-30). A la segona meitat els de Pepu Hernández han anat augmentat les diferències davant un Manresa incapaç de reaccionar. Només la relaxació dels locals ha permès que els manresans ajustessin el marcador fins al 82 a 67 final. Hosley, amb setze punts, i Norel, amb quinze, han destacat pels locals. Amb aquest resultat l'Assignia Manresa supera el seu pitjor inici amb les quatre derrotes consecutives que encadena.

El partit ha començat fred i amb moltes errades. Només l'encert inicial de McDonald i Hosley han permès a la Penya agafar els primers avantatges en el matx. En canvi, per part del Manresa només Rodrigo de Miguel anotava davant el desencert de la resta de companys. Amb empat a 22 s'ha arribat a la fi del primer quart.

Al segon període un parcial de vuit a zero de la Penya ha trencat el partit. L'Assignia Manresa, inferior en l'aspecte rebotejador, ha vist com els de Badalona agafaven un avantatge que ja seria definitiu per el desenllaç del partit: 44 a 30 al descans.

Reacció manresana insuficient

En el tercer quart el bon treball ofensiu de Norel i Hosley han permès al Joventut ampliar la diferència fins als dinou punts. El desencert dels manresans continuava davant la impotència del seu entrenador, Jaume Ponsarnau.

L'últim quart ha començat amb un avantatge de setze punts per als verd-i-negres (66-50). Quan semblava que el partit ja no tenia més història, una breu reacció de l'Assignia Manresa l'ha col·locat a només deu punts per sota (68-58). La Penya s'ha relaxat i els seus jugadors no trobaven la manera d'anotar en aquesta fase de partit. Però la bona conducció de Russell Robinson i el domini sota els cèrcols de Norel han tornat a donar una còmode avantatge al DKV, que ha acabat dominant el partit sense patir angúnies.

Tercera victòria del Joventut, que es consolida a la part alta de la classificació de l'ACB. En canvi, el Manresa s'enfonsa a la classificació i ja acumula quatre derrotes consecutives.