El Joventut ha sumat la novena victòria de la temporada davant del València (@Penya1930)

El Divina Seguros Joventut supera el València i s'acosta a la Copa

Els homes de Carles Duran han passat per sobre d'un València que no ha reaccionat fins a l'últim tram de partit. Els verd-i-negres sumen la novena victòria de la temporada

Pas de gegant del Divina Seguros Joventut cap a la Copa. Els verd-i-negres han superat el València Bàsquet a l'Olímpic de Badalona per 83 a 74 en un partit en què sempre han anat al davant en el marcador.

Els homes de Carles Duran han començat el partit molt intensos amb un parcial de 9 a 0 que els ha permès dominar amb comoditat des de l'inici. Todorovic liderava els catalans als dos costats de la pista davant d'uns valencians que no trobaven encert en el llançament exterior. La Penya ha marxat al final del primer període amb un avantatge de 10 punts en el marcador (22-12).

Els segons deu minuts han començat amb els visitants dominant de la mà d'un gran Dubljevic, però el Joventut responia des del triple. La passivitat defensiva dels visitants permetia als catalans fer circular bé la pilota, i els verd-i-negres dominaven 46 a 31 al descans.

El València ha sortit dels vestidors amb l'objectiu de capgirar el marcador, treballant molt bé la faceta rebotejadora i retallant diferències. Tot i això, els bons minuts de la Penya, molt encertada en el llançament, culminats amb un triple de Harangody, han tornat a posar els 18 punts d'avantatge quan s'havien disputat quatre minuts del tercer període. Després d'un intercanvi de cistelles, el Joventut ha arribat dominant el marcador en els últims deu minuts (65-53).

L'inici de l'últim període ha servit als visitants per aproximar-se en el marcador partint d'una defensa molt intensa i l'encert en atac. Todorovic ha estat un autèntic maldecap per a la defensa valenciana, no només pels punts que ha aportat -13-, sinó per les assistències que ha repartit, un total de 6. El València ha reaccionat i ha aconseguit posar-se a 5 punts a pocs minuts per al final, però els de Carles Duran s'han mostrat molt sòlids i han acabat tancat el partit per 83 a 74.

La Penya ha sumat la novena victòria de la temporada a la Lliga i, quan queden dos partits per tancar la primera volta, es consolida en posicions de play-off i s'acosta a la Copa.