atletisme

El discurs més emotiu d'Àlex Roca sobre el poder de l'esport

L'atleta barceloní va agrair el Premi Esperit Esportiu que li van atorgar a la Festa de l'Esport Català amb unes paraules que van commoure l'auditori

Redacció Esport3Actualitzat

Àlex Roca, amb una paràlisi cerebral i un 76% de discapacitat física, porta anys fixant-se reptes esportius i vitals --com la Titan Desert 2019 o la Mitja Marató de Barcelona--, i superant-los. Aquest any la seva capacitat de superació l'ha fet mereixedor del Premi Esperit Esportiu, que li van entregar a la Festa de l'Esport Català.

Roca fa temps que està habituat a explicar la seva experiència, però el discurs que va oferir al CaixaForum dimarts passat va ser dels més commovedors que es recorden. L'atleta barceloní, de 31 anys, va incidir en el poder de l'esport per transformar les vides de les persones:

"Soc una persona amb el 76% de discapacitat física però que és molt feliç gràcies a l'esport. Ens permet comunicar-nos, ser feliços... Quina gràcia tindria la vida si tot fos fàcil. L'esport està relacionat amb els valors més bonics, que són tres: actitud, humilitat i resiliència. Quan caus has d'aprendre."

Assistit al micròfon per la seva parella, Mari Carmen Maza, que li va fer d'intèrpret de llenguatge de signes, Roca va repassar com ha desafiat el destí amb perseverança:

"Em van dir que no podria caminar, que no tindria amics, ni podria conduir, ni tenir parella... i aquí em teniu. Els meus pares són els meus herois. Quan em deien que no podria, ells em van dir que sí que podria."

I abans de la tancada ovació de l'auditori, va dedicar el premi, visiblement emocionat, a la seva àvia traspassada fa poc.

25a Festa de l'Esport Català
El guanyador més aplaudit, Àlex Roca, guardonat amb el Premi a l'Esperit Esportiu (@esportcat)
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut