El diccionari Oxford inclou frases de Mourinho i Ferguson
Alex Ferguson i José Mourinho en una imatge d'arxiu (UEFA)
Futbol

El diccionari Oxford inclou frases de Mourinho i Ferguson

El diccionari de la llengua anglesa Oxford inclou també nous termes com "rabona" ​​i "tiki taka", amb motiu de la Copa del Món de Qatar 2022

Dues de les famoses frases de José Mourinho i Alex Ferguson han arribat a l'Oxford English Dictionary. Dues llegendes de la Premier League que ho seran ara també de la cultura britànica.

El diccionari ha afegit un total de 15 termes abans de l'inici de la pròxima Copa del Món, incloent-hi la frase "aparcar l'autobús", encunyada per José Mourinho el 2004, quan dirigia el Chelsea, per criticar l'estil de joc defensiu del Tottenham Hotspur.

També s'ha inclòs la frase d'Alex Ferguson "Squeaky Bum Time", que podria traduir-se com a "moment d'estrènyer el cul", i que el llavors entrenador del Manchester United utilitzava per referir-se als moments finals de partit en què l'equip que va guanyant tem per l'empat.

A més d'aquestes dues frases, s'ha afegit mots com:

Tiki taka: estil de joc caracteritzat per passades curtes molt precises per mantenir la possessió de la pilota.

Rabona: xut de pilota en què la cama que xuta la pilota es creua per darrere de la cama que aguanta el pes del cos.

Panenka: penal xutat lleugerament pel centre de la porteria en el moment que el porter es llança cap a un costat. Prové del nom d'Antonín Panenka, futbolista txec que va marcar un penal així a la final de l'Eurocopa de la UEFA de 1976.

Anar al contingut