Futbol

El diari "Le Monde" vincula el Barça i el Madrid amb l'"operació Port"

El Barcelona i el Madrid, però també el València i el Betis, haurien fet servir els serveis del doctor Eufemiano Fuentes, sospitós de ser l'instigador d'una important xarxa de dopatge sanguini en el ciclisme, segons assegura el diari "Le Monde". Fuentes transmetia les seves instruccions als clubs a través dels seus metges i rebia la visita d'alguns jugadors a la seva consulta. "Le Monde" basa aquestes afirmacions en "documents confidencials" redactats a mà pel mateix Fuentes. El Barça ho ha desmentit tot.

Actualitzat

Preguntat per "Le Monde" sobre les seves relacions amb el Barcelona i el Reial Madrid, Fuentes s'ha negat a respondre i ha comentat: "M'han amenaçat de mort. M'han dit que si deia certes coses la meva família i jo podríem tenir greus problemes. M'han amenaçat tres vegades i no m'amenaçaran una quarta vegada". "Els documents en possessió del diari mostren que la utilització de productes dopants era recomanada per Fuentes. Aquests folis, elaborats per al conjunt dels jugadors d'un equip, no eren, no obstant, nominatius", afegeix "Le Monde".

El diari afirma que el document sobre el programa de la temporada 2005-2006 del Barça està elaborat per respondre a l'objectiu principal del club (la Lliga de Campions, que va guanyar al maig passat) i les cites internacionals dels jugadors (la Copa del Món).

Unes fletxes assenyalant cap amunt o cap a baix indicaven els períodes de competició intensa o d'exàmens físics, segons el rotatiu. Aquestes inscripcions codificades són, segons el diari, les mateixes que les trobades en els plans de preparació establerts pel doctor Fuentes per als corredors de l'equip ciclista Liberty Seguros, que va ser confiscat en el marc de l'"operació Port".

El motiu que la Guàrdia Civil no hagi intervingut aquests documents és que només van registrar els apartaments madrilenys de Fuentes, però no van anar a les Canàries, on el doctor té la seva residència principal. En la seva entrevista a "Le Monde", Fuentes va més lluny en afirmar que "tenen menys defensa que altres". "Hi ha esports contra els quals es pot anar i altres contra els quals no, ja que disposen d'una maquinària legal molt potent per defensar-se, i això podria costar també el càrrec a qui governa l'esport actualment", ha dit el metge sense més precisions. Entre els seus clients, segons Fuentes, no hi havia només ciclistes, sinó també "atletes, tenistes, futbolistes, jugadors de bàsquet i boxejadors", però mantenen en secret les seves identitats "en nom del secret mèdic".

Per ell, el que és realment "perillós" per a la salut és l'esport d'alta competició, i ha qualificat de "criminals" alguns calendaris esportius o l'organització de proves en benefici de l'espectacle.

"Operació Port"

Fuentes va ser detingut el 23 de maig, juntament amb Manolo Saiz, que dirigia l'equip Liberty Seguros, i Ignacio Labarta, del Comunitat Valenciana. La Guàrdia Civil va descobrir 100 bosses de sang congelada i plasma sanguini, totes amb noms en clau de ciclistes i altres esportistes. Va ser l'anomenada "operació Port", que com a primera conseqüència va motivar la no-participació de moltíssims ciclistes al Tour. Fuentes està en llibertat sota fiança, pendent de judici. En el sumari de l'"operació Port" hi figuren els noms de l'alemany Jan Ullrich, guanyador del Tour del 1997; l'italià Ivan Basso, vencedor de l'últim Giro, i els espanyols Joseba Beloki i Roberto Heras, entre d'altres.

El Barça desmenteix tota la informació

El club blaugrana ha desmentit tota la informació publicada pel diari francès, en relació amb una suposada i inexistent prestació de serveis del doctor Eufemiano Fuentes, i a més, es reserva les mesures legals que consideri convenients en defensa dels interessos de l'entitat. Els altres clubs afectats per la notícia, Madrid, Betis i València, també han negat les informacions.

Anar al contingut