Leo Messi i Cristiano Ronaldo se saluden abans de disputar un clàssic entre el Barça i el Reial Madrid
Barça

El dia que Messi va estar a punt de fitxar pel Madrid per culpa d'un director esportiu del Barça

La història d'amor del crac argentí amb el club blaugrana va estar a punt de no començar

Redacció Esport3Actualitzat

34 títols, 634 gols i 310 assistències en més de 730 partits vestint de blaugrana. Són els números que evidencien la història d'amor de Leo Messi amb el Barça, una història que va estar a punt de no començar. Ho ha explicat el periodista i biògraf de l'argentí Guillem Balagué a Le Parisien, on relata una situació que va estar a punt de frustrar el fitxatge de qui anys més tard es convertiria en la llegenda més gran de la història del club.

Era la tardor del 2001. El Barça, presidit per Joan Gaspart, tenia un acord amb la família Messi que preveia un salari de 100 milions de pessetes anuals (600.000 euros) per a un jove jugador de només 14 anys. Però el contracte no tenia el beneplàcit de tots els treballadors del club. El director esportiu de l'entitat, Javier Pérez Farguell, que feia poc temps que estava en el càrrec, va posar el crit al cel en veure les condicions econòmiques:

"Qui es pensa que és? Maradona? Que se'n torni a l'Argentina!"

En aquell moment, les negociacions no feien presagiar res de bo i, segons Balagué, el Madrid, amb Jorge Valdano encapçalant la gestió esportiva, estava molt atent a una possible ruptura entre les parts. Com a bon argentí, tenia localitzat el de Rosario. El conjunt blanc estava disposat a pagar-li més, malgrat que Valdano no volia entrar en un conflicte amb el Barça. Finalment, però, les negociacions es van reconduir quan els Messi van acceptar una oferta rebaixada després que el Barça argumentés tenir "una clàusula per no pagar més del compte als nens", un punt que no havien tret abans a col·lació.

I la resta ja és història. Ni tan sols el primer contracte va ser fàcil de teixir, però Messi va acabar jugant 16 temporades al primer equip del Barça i es va convertir en el màxim golejador dels clàssics, amb 26 gols. Dimarts es torna a enfrontar al Madrid en Champions, per primer cop defensant els colors del PSG.

ARXIVAT A:
Messi
Anar al contingut