Vela

El "Desafío Español" es referma en la quarta posició en imposar-se en les dues regates del dia

El "Desafío Español" es referma en la quarta posició de la general a la Copa Louis Vuitton de vela, amb moltes opcions de classificar-se per a les semifinals de la competició, que disputen els quatre primers. Aquest dissabte el "Desafío" ha guanyat les dues regates que ha disputat.

En el primer "match race", el "Desafío" ha superat en una dura regata el "Shosholoza" sud-africà, la gran revelació de la Louis Vuitton. El segon enfrontament era un duel de revenja amb el "Mascalzone"; els dos velers repetien la regata que el jurat havia anul·lat dimecres perquè els italians havien mogut el "backstay", el cable que va del pal a la popa. La sortida no ha estat bona per al "Desafío", que s'ha situat darrere del "Mascalzone", que ha dominat fins al començament de la primera empopada. Llavors novament gràcies a un canvi de rumb, el "Desafío" ha començat a retallar la diferència. Abans de superar la boia i fer la segona cenyida, la tripulació espanyola ja tenia 22 segons d'avantatge. A partir d'aquí, el "Desafío" s'ha limitat a controlar el seu rival, al qual ha acabat superant per 35 segons.

Jornada rodona, doncs, per al "Desafío", que ha fet un pas de gegant per accedir a les semifinals de la Copa Luis Vuitton, a la qual només tenen accés els quatre millors vaixells dels onze que prenen part en aquesta competició prèvia a la Copa Amèrica. En la jornada d'aquest dissabte ja s'han classificat el "BMW Oracle" nord-americà i el "Luna Rossa" italià.