Aquesta és una de les fotografies que il·lustra l'autobiografia de Memphis Depay
Barça

El desafiament de Memphis Depay al Barça ha de ser mantenir el nivell exhibit a l'Olympique de Lió

Les celebracions dels gols del neerlandès responen al seu lema de vida

Agustí AlavésActualitzat

Les celebracions de Memphis són el seu lema de vida: "Cec i sord davant del món." Tant se val el que diguin de tu, perquè quan les opinions dels altres t'afecten, estàs perdut.

Memphis, als 27 anys, se sent un futbolista madur, més serè, allunyat del marrec enfadat que jugava al planter del PSV. Tenia talent, però encara no havia paït que el seu pare hagués abandonat la seva mare quan ell només tenia 4 anys. Al club d'Eindhoven va treballar gairebé a parts iguals la faceta tècnica i la mental.

 

Explosió amb Cocu al PSV Eindhoven

Les seves virtuts futbolístiques eren evidents: ràpid, gran driblador i amb gol. Enganxat a la banda esquerra per aprofitar el seu bon xut amb la cama dreta. Les faltes directes han estat sempre la seva especialitat. L'explosió definitiva va ser el 2015 amb l'exblaugrana Phillip Cocu a la banqueta. Títol de l'Eredivisie, millor jugador de la temporada i màxim golejador amb 22 dianes. La cirereta va ser el seu traspàs al Manchester United. Els d'Old Trafford en van pagar 34 milions d'euros.

Oportunitat perduda al Manchester United

Louis Van Gaal va ser el seu millor aval. L'estiu anterior, amb l'exentrenador del Barça com a seleccionador dels Països Baixos, Memphis havia brillat al Mundial del Brasil. La posada en escena va ser bona, però el seu rendiment va anar davallant. La destitució de Van Gaal i l'arribada de José Mourinho van acabar d'enfosquir el seu futur a Manchester. Només 7 gols en 53 partits, cap com a titular amb el portuguès.

L'OL, un nou trampolí

L'Olympique de Lió va apostar fort per Memphis el gener del 2017. En va pagar 16 milions d'euros i li va firmar quatre anys i mig de contracte. Un golàs des del mig camp contra el Tolosa va ser la seva carta de presentació. A Lió ha recuperat el terreny perdut. L'equip ha girat al seu voltant i s'ha convertit en un líder generós: 78 gols i 55 assistències.

La temporada 19-20 pintava que seria la seva millor temporada, però es va trencar els creuats en un partit contra el Rennes. Durant el confinament més rigorós va treballar en la seva recuperació i va arribar a temps de jugar la fase final de la Champions a Lisboa. Els 20 gols de l'últim curs són la demostració que està plenament recuperat de la lesió.

Més que un futbolista

Memphis és futbolista, però aprofita el seu temps lliure. Té una marca de roba amb el seu nom i fa de cantant. Li agrada el hip-hop i ja ha tret més d'una vintena de singles.

Anar al contingut