Els jugadors del Dépor celebren amb la seva afició el triomf al camp del Vila-real (EFE)
Els jugadors del Dépor celebren amb la seva afició el triomf al camp del Vila-real (EFE)
Futbol

El Deportivo rebrà aquest diumenge el Madrid amb el vestidor molt dividit i la feina de l'entrenador qüestionada

El títol de Lliga també passa per Riazor, on el Reial Madrid ha de guanyar, i esperar que el Barça no ho faci, per ser campió

Actualitzat

El Reial Madrid esgotarà les seves opcions de ser campions de Lliga diumenge (17:00) al del Deportivo. Els blancs han de guanyar el seu partit i esperar que el FC Barcelona empati o perdi al camp del Granada. Els precedents semblen indicar que els de Zinedine Zidane compliran la seva part de l'equació. Des les 10 últimes vegades que s'han enfrontat amb els gallecs, els madridistes n'han guanyat 9. En la seva última visita al Bernabéu, Cristiano Ronaldo i companyia van firmar un resultat escandalós, 2 a 8, amb un hat-trick del portuguès.

L'altre resultat va ser un empat (a 0, el 26 de febrer del 2011), que en aquest cas no faria campió el club que presideix Florentino Pérez. El segon de la Lliga es troba a un punt del Barça, el líder, però té la diferència de gols en contra. Si el Barça no suma cap punt i el Madrid un, guanyarien la Lliga els de Luis Enrique.

Per si l'estadística no fos prou, el vestidor de l'equip gallec ha esclatat. Aquest dimecres, en roda de premsa, Pedro Mosquera ha afirmat que "potser algun" dels seus companys no han estat "del tot professionals" posant com exemple a seguir Álex Bergantiños, "que, tot i no jugar, gaire sempre ha estat a punt". El migcampista també ha reconegut que "prefereix que la Lliga la guanyi el Madrid, però jo ho donaré tot a la gespa" i que l'equip no acceptarà maletins, "tot i que no crec que hagin perquè el Barça depèn d'ell mateix".

Albert Lopo i Luis Carlos Correia han entrenat al marge del grup per decisió de l'entrenador Víctor Sánchez del Amo. Fa 15 dies, el tècnic ja havia apartat el lateral portuguès per mostrar públicament les seves diferències al vestidor de la ciutat esportiva del club queixant-se del seu doble criteri. Correia va recriminar Del Amo la seva suspensió de 4 dies per un incident amb Alejandro Arribas, mentre que la topada entre Lucas Pérez i Oriol Riera en un entrenament només va ser sancionada amb una multa.

El portuguès va tornar al grup, però ell i Lopo van ser descartats pel partit contra el Vila-real del cap de setmana passat, i fins i tot divendres van entrenar a la Ciutat Esportiva mentre la resta de l'equip ho feia a Riazor. Després del triomf dels gallecs per 0 a 2 que els donava la permanència, el marroquí Fayçal Fajr va dedicar el triomf "a tot el grup, també als que no són a la convocatòria, com Luisinho, Lopo i Juan Domínguez". En canvi, Juanfran Moreno va afirmar que aquell matx era per a jugadors "compromesos, els que havien estat al peu del canó tot l'any" com ell, que va jugar en una posició que no era la seva.

Pel que fa al tècnic, després d'una bona primera volta, només ha guanyat 2 partits en la segona. Després de guanyar el duel a El Madrigal, el qüestionat Del Amo va recordar que encara li resta un any més de contracte, un fet que també va recordar el president del Dépor, Tino Fernández, sense garantir la seva continuïtat: "Tenim un contracte firmat, i farem una avaluació sobre com veiem la situació, com ha estat l'any, quan acabi la temporada". Tot plegat, no sembla el millor ambient per afrontar l'últim partit de Lliga.

Anar al contingut