Gustavo Ayón intenta superar Ante Zizic (EFE)

El Darussafaka resisteix un gran tercer quart de Llull per empatar a 1 l'eliminatòria de quarts contra el Reial Madrid

L'equip turc s'ha imposat al Reial Madrid en un partit de bàsquet ofensiu on els blancs han acusat la faltad'inspiració en els triples. Llull ha firmat un tercer quart magnífic, però no ha mantingut el seu encert en l'últim període

El Darussafaka ha empatat a 1 la seva eliminatòria de quarts de l'Eurolliga contra el Reial Madrid amb un triomf a domicili per 80 a 84. Els blancs han pagat amb la derrota el seu abús dels triples en una nit de mala punteria des d'aquesta distància (9 de 30).

Els turcs ha mantingut el seu plantejament típic amb 4 jugadors amenaçant amb el seu llançament exterior. De la mà dels seus triples han aconseguit els primers avantatges. Els blancs han trobat els seus punts a la pintura, amb jugades de porta enrere o amb el domini del mexicà Gustavo Ayón (16 punts, 8 rebots, 5 assistències). Tots dos equips han arribat igualats al final del primer quart (19-22),

En el segon període, el jove pivot de 19 anys Ante Zizic (17 punts, 8 rebots) ha sabut llegir els espais que provocaven els seus companys oberts a la defensa madridista per convertir-se en protagonista. Amb l'ajut dels triples del base Scottie Wilbekin (17 punts), ha estirat les diferències fins als 9 punts (28-37). Després d'una fase on el joc s'ha accelerat encara més del que ja ho estava, al descans, el resultat era de 38 a 44.

Quatre triples consecutius de Sergi Llull (22 punts, 6 assistències) han avançat el Madrid en el tercer quart (55-47). Els de Laso han ajustat en aquest període la defensa i això ha obligat l'entrenador rival, David Blatt, a aturar el matx. Will Clyburn (13 punts) i Brad Wannamaker (21 punts) han ressuscitat els turcs fins acostar-se a només dos punts, 68-66, al final del període

A l'últim període, un Madrid que ha esgotat massa els seus atacs ha perdut la punteria. Darussafaka ha tornat a recuperar el domini en el marcador. Llull i Ayón han redreçat el rumb dels de casa. Els llançaments exteriors dels madridistes no entraven, però el rebot ofensiu els mantenia vius, fins que Zizic i Wannamaker han tornat a aparèixer. En un final igualat, al Reial Madrid li ha faltat calma per superar la defensa 1-3-1 visitant i els seus triples no han entrat.

A l'altre partit de quarts disputat aquest divendres l'Anadolu Efes ha guanyat per 71 a 73 a la pista de l'Olympiacos gràcies a una cistella d'Alex Kirk a 48 segons del final. Els locals Vassilis Spanoulis i Georgios Printezis han estat els màxims encistelladors amb 20 punts cadascú. Aquesta sèrie també ha quedat empatada a 1.