L'actual campió de món, el danès Mads Pedersen, participarà en la Volta a Burgos
L'actual campió de món, el danès Mads Pedersen, participarà en la Volta a Burgos (EFE)
Ciclisme

El danès Mads Pedersen es proclama campió del món de fons en carretera, contra pronòstic

Alejandro Valverde, campió el 2018, ha abandonat quan faltaven 90 quilòmetres per al final; el Mundial ha estat condicionat per la pluja i el fred que ha fet durant tota la jornada a Yorkshire, fins al punt que s'ha hagut de neutralitzar la cursa durant 10 quilòmetres; s'han retirat 151 ciclistes dels 197 inscrits

Josep CochActualitzat

Dinamarca ja pot dir des d'avui que ha guanyat un campionat del món de fons en carretera. La culpa ha estat de Mads Pedersen, un jove ciclista danès, del Trek-Segafredo, que ha guanyat 12 curses des que va fer el salt al professionalisme el 2014, però cap de primera línia.

Pedersen, de 23 anys, ha superat a l'esprint els seus companys de fugida, l'italià Matteo Trentin i el suís Stefan Küng. Un grup que, al començar l'última volta al circuit de 14 quilòmetres, era de cinc, ja que també hi eren Van der Poel, el teòric favorit al títol tal com s'havia posat la cursa, i un company de Trentin, Gianni Moscon. Les acceleracions del Küng han fet que el primer a quedar despenjat fos el ciclista holandès, que ha quedat clavat en un dels trams més durs que hi havia al circuit. Moscon encara ha aguantat una estona per ajudar Trentin, i ha endurit els darrers quilòmetres fins que el seu cos ha dit prou.

En els últims quilòmetres, el primer a atacar ha estat Matteo Trentin, confiant en la seva punta de velocitat, superior a la dels dos companys d'escapada, però, en contra del que es preveia, Mads Pedersen ha mantingut la roda i l'ha remuntat en els últims metres per emportar-se el mallot de l'Arc de Sant Martí, que distingeix al campió del món i que s'ha guanyat el dret de lluir-lo per les carreteres d'arreu durant tota la temporada que ve.

Al darrere, els supervivents d'una jornada extremadament dura. Un grup que s'ha anat reduint fins a la mínima expressió a mesura que anaven passant els quilòmetres. Dels 197 inscrits, només n'han arribat 46 a la meta situada a Harrogate. Per tant, hi ha hagut 151 ciclistes que s'han retirat. La més il·lustre, la del fins avui campió, el murcià Alejandro Valverde, que ha abandonat quan restaven 90 quilòmetres per al final. L'espanyol més ben classificat ha estat Gorka Izagirre, que ha acabat en la novena posició, mentre que el seu germà Ion ha acabat setzè.

Anar al contingut