Rally Dakar

El Dakar 2021 engega motors amb novetats tècniques

El ral·li més famós del món es disputarà íntegrament a l'Aràbia Saudita del 3 al 15 de gener

Jordi RobirosaActualitzat

En principi, la intenció era que altres països, com els Emirats Àrabs, Oman i Jordània, compartissin escenari amb l'Aràbia Saudita, però la pandèmia mundial ha obligat a endarrerir un any aquest projecte i el ral·li es disputarà al país saudita, amb sortida i arribada a Jeddah, amb dotze etapes i un dia de descans.

 

 

El director de la competició, David Castera, ha anunciat una sèrie de novetats en el recorregut. En primer lloc ha anunciat que la competició serà més tècnica i menys ràpida, "més amb l'estil del que va ser la primera setmana de l'any passat". En segon lloc, Castera ha posat èmfasi en la seguretat dels pilots, amb mesures com ara l'obligació de portar una jaqueta air-bag per als pilots de motos i la incorporació d'un senyal sonor per avisar de perills predeterminats.

En definitiva, aquesta quaranta-tresena edició del Dakar vol prioritzar la navegació per sobre de les habilitats del pilot.

I encara una altra novetat interessant és que els pilots novells tindran una inscripció reduïda; interessant tenint en compte la gran quantitat de pilots catalans que volen iniciar-se en l'aventura del Dakar.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut