Ral·lis

El Dakar 2011 tornarà a transitar per territori sud-americà per tercera edició consecutiva

El Dakar 2011 es tornarà a disputar a Sud-amèrica. Serà la tercera edició consecutiva lluny del continent africà, segons va confirmar la direcció de la prova, en l'acte de presentació que se'n va fer a París. La competició es farà de l'1 al 17 de gener a l'Argentina i Xile, però fregarà també territori de Bolívia i el Perú, països que es poden incorporar en un futur a la prova, tot i que no es descarta la tornada a l'Àfrica. Com a les dues últimes edicions, el desert d'Atacama serà el nucli de la prova i on molt probablement s'acabaran decidint les classificacions de les diferents categories.

Actualitzat
El Dakar 2011, que es disputarà de l'1 al 17 gener, transcorrerà en aquesta nova edició pel nord de l'Argentina i Xile, i explorarà nous territoris en el que serà la seva tercera presència consecutiva a Sud-amèrica, segons va revelar el director de la prova, Etienne Lavigne, durant l'acte de presentació realitzat a París.

La prova flirtejarà amb territoris fronterers de Bolívia i el Perú, països en els quals en un futur pròxim pot desenvolupar-se el ral·li de raids més famós del món -encara que tampoc es descarta un retorn a l'Àfrica-, segons va explicar el mateix Lavigne, que va qualificar el traçat d'"interessant i atractiu".

En el vessant tècnic, el Dakar presentarà tres novetats, que es manifesten en la mateixa línia de l'edició de l'any passat. En la categoria de motos se seguirà impulsant la cilindrada de 450 cc, que el 2012 serà obligatòria per a tots els pilots, mentre que en cotxes tots els equips els automòbils dels quals funcionin amb gasolina podran millorar l'entrada d'aire dels vehicles per equiparar-se amb els dièsel.

El Dakar 2011 no s'oblida de la seva faceta solidària i seguirà amb projectes a l'Àfrica, amb el programa Actions Dakar, que ha aportat sobre el terreny 1.200.000 euros des del seu inici al 2002, i també amb iniciatives com Un sostre per al meu país, que es desenvoluparà a Xile i té com a objectiu abastir d'una llar els més necessitats.
Anar al contingut