Jugadores del CV Esplugues, en una imatge d'arxiu (CV Esplugues)
Vólei

El CV Esplugues denuncia vexacions i insults masclistes en un partit juvenil

Uns jugadors de l'equip del futbol sala del Vallirana van intimidar verbalment les jugadores de l'equip de vòlei

Redacció Esport3Actualitzat

El Club Vòlei Esplugues no descarta emprendre accions legals contra un grup de jugadors de futbol sala de l'AE Vallirana, d'edat juvenil, que es van dedicar a vexar i a insultar les jugadores de l'equip espluguenc durant un partit diumenge passat al Poliesportiu de Sant Ildefons, a Cornellà de Llobregat.

Les jugadores, d'edats entre 14 i 17 anys, es van sentir molt afectades per la situació, i algunes van necessitar ajuda psicològica. Els presumptes agressors haurien vexat també una de les jugadores amb síndrome de Down.

Els jugadors de futbol sala estaven esperant que comencés el seu partit, que anava amb retard. En un moment van entrar a la pista i es van dedicar a proferir insults masclistes i de contingut sexual explícit cap a les jugadores. Acompanyades de "gesticulacions amb clares connotacions sexuals" segons expliquen en el comunicat:

 

Els futbolistes van ser expulsats de la pista per l'àrbitre, però es van mantenir en un indret on encara es podia veure el partit i es van mantenir en la seva actitud una bona estona. Les jugadores del Club Vòlei Esplugues van manifestar la seva incomoditat i malestar en el partit visiblement amb «els seus plors i emotives queixes de dolor», afirma el club esportiu.

Mesures legals

El club d'Esplugues ha començat els tràmits per la corresponent denúncia "en defensa «de les jugadores, de l'esport femení i d'una societat justa i igualitària, sense raó de gènere i condició física o psíquica". I ha posat a disposició de les jugadores un servei d'orientació, suport i atenció psicològica per a les jugadores. 

L'Ajuntament d'Esplugues ha donat suport públic a la denúncia amb un comentari al compte oficial de Twitter:

 

Anar al contingut