Alcaraz escrivint el missatge a la càmera després de guanyar Djokovic
Alcaraz escrivint el missatge a la càmera després de guanyar Djokovic
Tenis

El curiós missatge d'Alcaraz després de guanyar Djokovic

El tenista murcià, aficionat reconegut del Reial Madrid, ha escrit a la càmera la mítica frase de l'exjugador Juanito en una acció que s'ha convertit en una moda

Cada vegada que el Reial Madrid disputa un partit transcendental al Santiago Bernabéu hi ha una frase que es repeteix en tots els aficionats madridistes: "90 minuti en el Bernabéu son molto longo".

Aquesta és l'expressió que va deixar per a la història l'exjugador del Madrid Juanito, després de perdre per 2-0 contra l'Inter de Milà a Itàlia l'any 1986. L'advertència del llavors jugador blanc va agafar tot el sentit del món quan els madrilenys van guanyar els italians al partit de tornada (3-0). Un resultat que va permetre al Madrid superar l'eliminatòria.

Aquesta frase és la que ha fet servir Carlos Alcaraz després de tornar a fer història al tenis. El jove murcià, de 19 anys, s'ha imposat a Novak Djokovic al Mutua Open de Madrid en un duel que quedarà per al record. Un cop ha celebrat amb el públic l'accés a la final del Masters 1000, Alcaraz s'ha dirigit a la càmera i ha escrit una frase que recordava la de Juanito.

El missatge de Carlos Alcaraz fent referència a la frase de Juanito
El missatge de Carlos Alcaraz fent referència a la frase de Juanito


La moda dels missatges a la càmera

Com és habitual, la càmera a peu de pista s'acosta cada partit al guanyador. Tradicionalment, els tenistes agafaven el retolador per firmar, però últimament s'han acostumat a escriure missatges, alguns en to de broma i d'altres de més reivindicatius. L'exemple clar va ser el d'Andrey Rublev, el tenista rus que va demanar la fi de la invasió russa a Ucraïna.

Altres missatges directament són enigmàtics, com el que es va poder veure després de la victòria de Stefanos Tsitsipas contra Félix Auger-Aliassime. El tenista grec va superar el canadenc als quarts del Mutua Open de Madrid i va escriure a càmera "cadira taronja". Més tard, en una entrevista a Tsitsipas, li van preguntar quin significat tenia, i el tenista grec va afirmar que ni ell mateix ho sabia.

Carlos Alcaraz va deixar un altre missatge després de guanyar Rafa Nadal aquest divendres. El murcià, que acabava d'eliminar el seu ídol tenístic, no es creia el que havia fet i va decidir preguntar-ho als aficionats.

"Què ha passat?", va escriure Alcaraz després de guanyar Rafa Nadal
Anar al contingut