FUTBOL

El coronavirus impedeix que un entrenador català de futbol treballi a la Xina

David Almazán, "Pirri", ha tornat a Catalunya després que el govern xinès hagi suspès totes les competicions esportives

Actualitzat

La crisi del coronavirus ha paralitzat la Xina i ha trastocat el dia a dia dels seus habitants. El tècnic badienc David Almazán, "Pirri", ha hagut de tornar a Catalunya, després que l'inici de totes les competicions del futbol xinès s'hagi suspès fins a nova ordre. Ara hauria d'estar a Corea fent una estada corresponent a la segona fase de pretemporada de l'equip sub-19 del Shanghai Shenhua que entrena, però mentre no tingui fixada una data de tornada només pot esperar i estar pendent del seu telèfon mòbil. Tot el dia.

"Em van posposant la data de tornada a la Xina. Havia de ser el 14 de febrer, però el govern ha ampliat el termini pels col·legis i com que treballo amb nens també m'afecta. En principi, no torno als entrenaments fins al dia 2 de març."

Una imatge de l'equip sub-19 del Shanghai Shenhua.

 

Els missatges per saber com estan la resta de membres del seu equip són constants. Sobretot a un jugador i un ajudant del seu cos tècnic, que han quedat atrapats a la ciutat de Wuhan. A ells dos tot el dia els pregunta si tenen febre.

 

"El dia a dia és complicat. Sobretot pels que no poden sortir de casa. Tinc un jugador i un ajudant del cos tècnic a la ciutat de Wuhan i no surten de casa, són els que ho passen més malament." 

 

L'ajudant del cos tècnic i la seva mare, tancats a casa seva, a Wuhan

"Sort que el coronavirus ha estat durant l'Any Nou xinès, perquè tothom és a les seves províncies i als seus llocs de naixement. El govern ho ha pogut tallar. Si arriba a passar en una altra època de l'any, que hi ha moltíssim moviment a la Xina, aquest virus s'hauria expandit molt més de pressa."

David Pirri va començar la seva aventura com a entrenador del Shanghai Shenhua ara fa gairebé tres anys. La seva feina al capdavant del sub-19 ràpidament ha recollit fruits i ha  aconseguit dos campionats de la Xina i una Champions asiàtica. Abans havia passat per les banquetes del Terrassa i el Sabadell. Precisament, va ser amb els arlequinats –club de la seva ciutat natal‑ que Pirri va penjar les botes la temporada 2007-2008, als 34 anys.

Pirri celebra el títol de Copa amb Juanele i Villa al Saragossa.
 

Com a jugador, Pirri va iniciar-se en el món del futbol al Badia del Vallès, i amb 14 anys va passar a formar part del planter del Barça. Amb els blaugrana, es va consolidar a Segona amb el filial, i l'any 1994 Johan Cruyff el va fer debutar amb el primer equip en el partit de quarts de final de Copa Catalunya davant de la UE Figueres a l'estadi de Vilatenim. Després va fer el salt a Primera defensant els colors del Mèrida, amb qui va estar fins al curs 1998-99, coincidint amb el descens a la categoria de plata. El migcampista badienc també va passar pel Las Palmas, Numància, Dépor, Sporting, Saragossa i Albacete.

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut