De Jong, en el partit contra Equador
De Jong, en el partit contra l'Equador
barça

El cop sobre la taula de Frenkie de Jong: de transferible a titular amb Xavi i Van Gaal

Després del seu estiu més difícil, ningú li discuteix el timó de la selecció neerlandesa que amenaça el somni argentí

Guim Fortuny GimbertActualitzat

Un dels ingredients essencials del futbol de seleccions és la jerarquia. Des del primer dia, l'astut Louis van Gaal, entrenador dels Països Baixos, ha tingut clar que si volia arribar lluny al Mundial l'escut de l'equip l'havia d'encarnar Virgil van Dijk i el timó portar-lo Frenkie de Jong. Ningú li discuteix la batuta del jove equip --26 anys de mitjana i talent precoç denominació d'origen neerlandesa-- que amenaça el somni argentí.

De Jong ha marcat un gol i ha jugat tots els minuts dels quatre partits que la seva selecció porta disputats a Qatar 2022, excepte les escorrialles de la plàcida victòria contra els amfitrions. Enrere queda el seu estiu més difícil, quan es va veure a l'aparador de Can Barça, assenyalat com una "palanca" addicional per pal·liar la delicada situació econòmica del club.

Tot i quedar-se al Camp Nou com desitjava, tampoc va ser senzill digerir uns primers dos mesos de competició en què va perdre protagonisme en els esquemes de Xavi Hernández. A l'octubre, però, la situació va fer un gir.

A l'octubre, un punt d'inflexió

La dolorosa desfeta a la Champions li va tornar el rol principal, al mateix temps que es qüestionava la longevitat futbolística de Busquets. En les primeres vuit jornades de Lliga, tres titularitats. En les sis posteriors, el 100%, i algunes ocupant el lloc del veterà capità. Xavi, com Van Gaal, també valora el jerarca De Jong.

Fidel a la seva manera de ser, el migcampista respon amb un joc regular, una incidència creixent i discreció. Encara té 25 anys i l'oportunitat de donar un fort cop sobre la taula. El seu nom ressona entre els dels futbolistes que tenen el desenllaç de la Copa del Món a les seves botes.

ARXIVAT A:
Mundial Qatar 2022
Anar al contingut