futbol

El Consell Superior d'Esports suspèn el sorteig de la lliga femenina de futbol

Amb aquesta decisió es vol evitar un "esperpent major" en el conflicte obert entre la LPFF i la RFEF

Redacció Esport3Actualitzat

En realitat, el Consell Superior d'Esports (CSD) ha suspès no un, sinó els dos sortejos del calendari de la lliga femenina de futbol que estaven convocats. Aquest dimarts era la Lliga Professional de Futbol Femení (LPFF) la que pensava resoldre els emparellaments del campionat i, un dia tard, el dimecres 27, la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) tenia previst el seu sorteig paral·lel. Una situació "esperpèntica" que des del govern central s'ha volgut evitar que vagi a més. De moment, no s'ha concretat una nova data.

LPFF i RFEF fa temps que tenen discrepàncies a l'hora de repartir-se les competències per organitzar la màxima competició del futbol estatal, que compta amb dos equips catalans, el campió FC Barcelona i el recentment ascendit Llevant-Les Planes. Pel CSD, aquest conflicte té com a "ostatges" les mateixes jugadores, que estan "creant afició i congregant tres milions de persones davant de les pantalles".

La temporada 2022-23 de la Primera Divisió femenina serà la primera amb la condició de professional i està previst que arrenqui el cap de setmana del 10 i 11 de setembre, tres mesos i 20 dies després de disputar-se l'última jornada de la 2021-22.

La futbolista blaugrana Aitana Bonmatí també s'ha pronunciat després de conèixer el darrer episodi del conflicte:

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut