Silas Wamangituka en un partit amb l'Sttutgart. (Foto: REUTERS)
Futbol

Tres mesos de sanció a Silas Katompa per jugar durant dos anys sota una identitat falsa

El davanter de l'Stuttgart abans conegut com a Wamangituka, no podrà jugar fins al setembre

Actualitzat

La Federació Alemanya de Futbol (DFB) ha imposat una sanció de tres mesos de suspensió i una multa de 30.000 euros al jugador abans conegut com a Silas Wamangituka, per haver jugat durant dues temporades a la Bundesliga sota una identitat falsa. D'aquesta manera, el davanter de l'Stuttgart no podrà tornar a jugar fins l'11 de setembre. 

Silas Katompa Mvumpa, que així es diu en realitat, va confessar la seva situació irregular i, tant ell com el seu club, han acceptat la sanció. Apart del nom, també era falsa la seva data de naixement. No era nascut a l'octubre de 1999, com figurava en els registres oficials, sinó el mateix mes però de 1998.   

Des de l'Stuttgart es va mostrar comprensió cap al seu davanter. A través d'un comunicat es va destacar que en aquests dos anys s'ha guanyat el cor de l'afició i s'ha explicat que la falsa identitat la va tramar el seu mànager.

Nascut a la República Democràtica del Congo, Wamangituka va arribar a Alemanya als 19 anys, procedent de França, on havia jugat a Segona Divisió, després d'haver passat per Bèlgica. Segons l'Stuttgart, el seu davanter va ser víctima del seu representant, que presumptament va canviar el seu cognom per ocultar la seva vinculació anterior amb un centre d'entrenament esportiu del seu país i per evitar que hagués de tornar al Congo perquè se li acabava el visat.

El cognom Wamangituka, el qual consta en la seva documentació falsificada i com se'l coneix, és un dels noms del seu pare. En el comunicat de club, el jugador explica que durant aquest temps ha viscut tement que la seva família al Congo n'acabés pagant les conseqüències si explicava la seva història, i que fer-ho ha estat "un pas molt difícil"..

Anar al contingut