Vanessa amb Kobe Bryant
Vanessa amb Kobe Bryant
NBA

El comtat de Los Angeles demana un test psicològic a la vídua de Kobe Bryant

Vanessa Bryant va denunciar que les fotografies que alguns funcionaris van fer al lloc de l'accident d'helicòpter en què van morir el seu marit i la seva filla Gianna li va causar danys psicològics

Agència EFEActualitzat

El comtat de Los Angeles vol que un jutge forci Vanessa Bryant, vídua de Kobe Bryant, a sotmetre's a un test psicològic com a part del procés judicial per les fotos que alguns funcionaris suposadament van prendre de l'accident que va acabar amb la vida del seu marit i la seva filla. Segons han informat aquest dilluns mitjans locals, les autoritats angelines creuen que el test és necessari per determinar amb exactitud quin mal psicològic va patir Vanessa Bryant, que juntament amb els familiars de les altres víctimes de l'accident va interposar una denúncia el 2020 contra el comtat de Los Angeles.

En concret, en una moció presentada divendres davant una cort federal, els advocats del comtat de Los Angeles van posar en dubte si el dany psicològic que va patir Bryant és fruit de la filtració de les fotografies o de l'accident d'helicòpter en si. D'acord amb aquests lletrats, les "greus lesions emocionals i mentals no van ser causades" per les fotografies preses de l'accident, sinó pel succés i les morts resultants.

En la seva demanda contra el comtat de Los Angeles, interposada el 2020 per la via civil, Bryant va afirmar que les fotos de l'accident d'helicòpter van ser preses i compartides per empleats dels departaments de bombers i xèrif locals sense fins professionals. De fet, la vídua de la llegenda dels Lakers va anar més lluny i va al·legar que aquestes accions van violar els drets civils i de privacitat de la família dels morts, van ser negligents i van provocar angoixa emocional.

Específicament, en la seva denúncia, la família de Bryant va assegurar que almenys vuit agents presents en el lloc de l'accident "van treure els seus dispositius personals i van prendre fotos dels nens, pares i entrenadors morts". A més de Kobe Bryant i la seva filla Gianna Bryant, de 13 anys, set persones més van morir el 26 de gener del 2020 quan viatjaven en un helicòpter Sikorsky S-76B que es va estavellar contra un vessant a Calabasas, als afores de la ciutat de Los Angeles.

"Els agents van prendre aquestes fotos per a la seva pròpia gratificació personal", van assenyalar els documents. Així mateix, es va criticar que les imatges es van compartir fora del cercle de la investigació, fins i tot en un bar local, una cosa que es considera delicte i que està absolutament prohibida en el reglament del cos policial.

Està previst que un jutge avaluï la petició del comtat de Los Angeles el 5 de novembre en una audiència, mentre que s'espera que el judici sobre les polèmiques fotografies comenci al febrer. Vanessa Bryant també va denunciar una companyia d'helicòpters per suposada negligència en l'accident del seu marit i, al juny, les dues parts van arribar a un acord per tancar el cas.

 

Anar al contingut