Viktor Lukaixenko va ser escollit com a president de Comitè Olímpic bielorrús el passat 26 de febrer
Jocs Olímpics

El COI no reconeix l'elecció de Viktor Lukaixenko com a president del Comitè Olímpic de Bielorússia

La decisió va ser presa aquest dilluns a la Comissió Executiva del COI, que es va reunir de forma telemàtica sota la presidència de l'alemany Thomas Bach

El Comitè Olímpic Internacional no ha reconegut aquest dilluns l'elecció de Viktor Lukaixenko, fill gran del president bielorrús, Aleksandr Lukaixenko, com a president del Comitè Olímpic d'aquell país.

La decisió es va prendre aquest dilluns a la Comissió Executiva del COI, que es va reunir de forma telemàtica sota la presidència de l'alemany Thomas Bach. Segons ha informat en roda de premsa Mark Adams, portaveu del president, ni Lukaixenko com a president ni Dmitry Baskov com a membre de la seva executiva han de ser reconeguts pel COI, fet que els impedeix representar l'esport del seu país en competicions internacionals, inclosos els Jocs Olímpics.

L'Assemblea Olímpica de Bielorrússia va escollir Viktor Lukaixenko el 26 de febrer com a nou president en substitució del seu pare, tot i que està sancionat pel COI, que el considera algú incapaç de garantir la llibertat d'opinió política dels esportistes del seu país.

ARXIVAT A:
Jocs Olímpics
Anar al contingut