Els Jocs Olímpics de París 2024 tindran un màxim de 10.500 esportistes (olympic.org)
Jocs Olímpics

El COI fixa un màxim de 10.500 esportistes als Jocs Olímpics a partir del 2024

El president del màxim organisme olímpic, Thomas Bach, ha confirmat que aquesta reducció forma part dels plans de "simplificar" els Jocs Olímpics, que també s'aplicaran a Tòquio el 2021

Redacció Esport3Actualitzat

El Comitè Olímpic Internacional ha decidit aquest dimecres, després de la reunió de l'executiva, que als Jocs de París del 2024 hi hagi un màxim de 10.500 esportistes, la xifra més baixa des d'Atlanta 96. El president del màxim organisme olímpic, Thomas Bach, ho ha anunciat en una roda de premsa posterior a la trobada.

"Hi haurà menys esportistes a París que a Rio o a Tòquio", ha subratllat, després d'aclarir que en els Jocs de Tòquio també s'aplicarà aquesta quota, però no s'hi inclouran els participants en els cinc nous esports olímpics (surf, escalada, skateboard, karate i el retornat beisbol / softbol).

Bach ha confirmat que aquesta reducció forma part dels plans de "simplificar" els Jocs Olímpics, que també s'aplicaran a Tòquio el 2021, una cita que ha hagut d'ajornar-se un any a causa de la pandèmia de la Covid-19, i el comitè organitzador ha presentat aquest dimecres 200 iniciatives per reduir costos i complexitat.

Des de la seu del COI a Lausana, el director executiu de l'organisme, Christopher Duby, ha explicat que aquestes propostes de simplificació van des de reduir la logística (per exemple, substituir els serveis d'aparcament per transport públic) fins a eliminar alguns esdeveniments previs de prova dels estadis.

Per últim, el COI també ha refermat el seu rebuig més enèrgic del racisme. L'executiva de l'ens olímpic ha donat suport a la iniciativa de la Comissió d'Esportistes per explorar mecanismes perquè els atletes puguin mostrar la seva adhesió als valors de la Carta Olímpica ens els Jocs Olímpics.

ARXIVAT A:
Jocs Olímpics
Anar al contingut