Natació

El CN Barcelona, impulsor de l'obertura de piscines en Fase 1, es prepara per acollir els nedadors

Amb una iniciativa impulsada pel Club Natació Barcelona i que va acabar amb l'adhesió de 130 clubs, el Govern Espanyol ha acabat cedint i permet l'obertura de piscines per a la pràctica esportiva ja en Fase 1. És a dir, a partir de demà els socis dels grans clubs de Catalunya podran recuperar el contacte amb la piscina

Xevi BardoletActualitzat

Fins ara els socis del CN Barcelona només podien nedar a mar obert. Aquest dilluns ja podran anar a les picines, les interiors i les exteriors, el que més anhelaven. La Pili, una de les sòcies que ens hem trobat nedant el mar, ens comentava:

"L'esport és bàsic. Per la salut física, mental, espitirual, social. Jo socialitzo amb esport, més que anant a les terrasses, que no hi tinc res en contra."

La Pili, sòcia del CN Barcelona que fins ara només podia nedar a mar obert.

La reobertura de les piscines, ja en Fase 1 -recordem que les regions sanitàries catalanes que es troben en Fase 2 han pogut obrir abans- ve avalada per un informe favorable sobre la transmissió del virus al mar i en piscines del Consell Superior d'Investigacions Científiques. Per als clubs de natació més grans de Catalunya, guanyar dues setmanes és fonamental. Però l'ús de la piscina, de moment, només serà per a la pràctica esportiva i caldrà seguir uns protocols. Ens ho explica el president del CN Barcelona, Bernat Antràs:

"Tu no pots venir a nedar si no fas una reserva prèvia per l'aplicació del club. Has de respectar els horaris assignats a cada franja d'edat. I s'hi apliquen unes restriccions d'aforament del 30%, que vol dir que nosaltres podrem tenir un màxim de dues persones per carril."

A continuació, Antràs es refereix a la piscina exterior, d'aigua salada i molt agraïda per als socis en aquesta època:

"En aquesta piscina s'hi podrà nedar i s'hi podrà fer una activitat esportiva, com pot ser caminar dins l'aigua. Però la gent no es podrà banyar o fer una remullada per xerrar. Hem tret totes les gandules del voltant perquè ningú tingui  la temptació de pensar que aquest és un espai per prendre el sol."

La piscina exterior d'aigua salada del CN Barcelona.

Dilluns doncs s'obre una nova etapa per als sòcis del CN Barcelona, però no per als del CN Atlètic-Barceloneta, l'entitat del costat. Perquè les instal·lacions de l'Atlètic-Barceloneta són municipals i l'Ajuntament de Barcelona, no té prevista l'obertura d'aquest tipus de recintes fins la Fase 3.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut