Hoquei patins

El Club 100 Patins de Rubí, referent del hoquei patí en línia català, lluita per la supervivència

L'entitat rubinenca va decidir al setembre continuar una temporada més tot i que la situació econòmica és molt precària

Xavier Bonastre i ThióActualitzat

Poc després dels Jocs Olímpics de Barcelona va néixer el Club 100 Patins de Rubí, dedicat exclusivament a l'hoquei de patins en línia. El 2017 va aconseguir el seu èxit més important: l'equip femení es va proclamar campió de la Lliga Europea.

"Va arribar un moment que els èxits esportius ens van obligar a fer fitxatges per poder mantenir el nivell esportiu, i això val molts diners", diu Sònia Santiago, vicepresidenta del club.

Tothom paga

A prop dels 30 anys del seu naixement, el Club 100 Patins és un referent de l'hoquei en línia català i espanyol. Però el seu futur és molt negre. Els 140 jugadors de l'entitat, de totes les categories, s'ho paguen tot, amb una quota inclosa d'entre 60 i 90 euros, desplaçaments i material que necessiten per jugar a part.

En Gabriel Mercader té 12 anys i en fa 6 que juga al 100 Patins: "El material que es necessita per jugar és car. Però haig de dir que jo el reutilitzo moltes vegades".

En Sergio Medina té 18 anys. Juga a l'equip d'elit. Sap que si un dia el 100 Patins desaparegués caldria buscar-se la vida esportiva en un altre lloc. "Trobar patrocinadors per almenys cobrir el material és vital", assegura.

Pròrroga de vida

Al setembre es va decidir, en assemblea, que el club continuaria funcionant, però sabent perfectament que aquesta temporada és com una mena de pròrroga, amb un final incert.

La lluita del club consisteix a subsistir. "Les subvencions són molt minses, arriben tard, si arriben, només són per a l'equip femení i són clarament insuficients", diu Sònia Santiago.

Els 100 Patins és un club molt familiar, amb una gran implicació dels pares dels jugadors. Aquest estiu, en els últims Jocs Mundials de patinatge, el World Roller Games, el 100 Patins de Rubí va estar representat amb fins a 15 jugadors, molts dels quals van obtenir medalles. Però això no dona diners.  
L'Oriol Garcia té 10 anys i en fa 5 que juga al club. Si un dia el club plegués, ell té la solució: "Crearia jo un club. A Rubí", diu amb un somriure d'orella a orella.

Amb jugadors i amb els pares dels jugadors que creuen al cent per cent en el 100 Patins, serà més fàcil que una de les entitats esportives que més renom ha donat a la ciutat de Rubí pugui continuar existint.

Encara que calgui portar una vida espartana, com recorda el crit de guerra dels equips del club. Són els espartans.
 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut