El mundial de motociclisme començarà al juliol a Jerez
Una imatge del circuit Ángel Nieto de Jerez
Motor

El circuit de Jerez es prepara per acollir la Fórmula 1

Els responsables de circuit andalús volen començar les obres per adequar el traçat a la nova normativa, i acollir la Fórmula 1 a partir del 2021 en lloc de Montmeló

Joel ReguantActualitzat

El circuit de Jerez ha reactivat el seu interès per acollir un nou Gran Premi de Fórmula 1 a partir del 2021, i substituir el circuit de Montmeló en el calendari.

Els responsables de traçat i representants de la Junta d'Andalusia ja s'han reunit amb Liberty, responsables de la Fórmula 1, a Londres per avançar en les negociacions, i aconseguir que aquesta cursa torni al calendari del motor, després d'anys d'absència, però calen algunes reformes perquè Jerez tingui opcions a recuperar la F1.

La primera de les reformes es faria al revolt Expo 92, el primer després de la recta de meta. La idea seria allargar la línia de meta, i crear un revolt més tancat, que connectés directament amb el revolt Michelín.

També es modificaria el revolt 6 o Dani Pedrosa, on s'eliminaria la "pelousse", s'ampliaria la recta, i es modificarien les escapatòries fent-les més àmplies per seguretat, i es tancaria el revolt perquè fos més lent.

Amb totes aquestes modificacions, el circuit augmentaria 334 metres i superaria el circuit de Montmeló, unes modificacions pensades per aconseguir que les grans curses que s'hi van poder veure entre els anys 80 i 90 tornessin a Jerez 30 anys després.

 

Anar al contingut