Tot a punt per disputar el GP d'Espanya de Fórmula 1
Fórmula 1

El Circuit de Catalunya espera arribar als 90.000 espectadors durant el GP d'Espanya de Fórmula 1

El traçat de Montmeló acollirà la 26a cursa consecutiva de Fórmula 1 i es posa al nivell dels mítics Monza, Montecarlo i Hungaroring

Actualitzat

El cap de setmana del 13 al 15 de maig, els motors de la Fórmula 1 tornaran a tronar al Circuit de Barcelona-Catalunya. En la presentació del GP d'Espanya, el director del circuit, Joan Fontserè, ha destacat que esperen arribar a la xifra de 90.000 espectadors omplint les graderies del traçat de Montmeló.

La crisi econòmica sumada a l'hegemonia d'un sol equip, primer de Red Bull i després de Mercedes, han provocat que any rere any la xifra d'espectadors hagi anat minvant des d'aquell 2007, quan es va arribar el rècord històric de 140.000 espectadors, aquell any Fernando Alonso lluitava amb el seu company a McLaren, Lewis Hamilton, per guanyar el Mundial i, al final, la competició estava tan igualada que va acabar guanyant un tercer en discòrdia, Kimi Räikkönen amb el seu Ferrari.

Aquest any, però, les bones sensacions que està tornant a tenir Fernando Alonso després de la nefasta temporada passada, sisè al GP de Rússia, i la bona trajectòria de Carlos Sainz Jr amb el seu Toro Rosso, sumades a una lleu recuperació econòmica, fa intuir a l'organització que l'aforament de públic tindrà un repunt a l'alça. El factor del públic estranger ha estat determinant per mantenir les grades mínimament plenes i "estem treballant per incentivar el públic local", ha destacat Fontserè.

El president del Consorci del Circuit de Barcelona-Catalunya, Vicenç Aguilera, ha posat les xifres econòmiques a sobre de la taula, només amb el GP d'Espanya de Fórmula 1, es genera un impacte econòmic directe en el territori de 163 milions d'euros i, durant totes les activitats que es fan durant tot l'any al traçat català, la suma puja fins als 340 milions d'euros.

 

Anar al contingut