Motor

El circuit de Barcelona-Catalunya va generar un impacte econòmic de 340 milions d'euros el 2015

Els responsables del circuit han presentat un informe que revela l'impacte de la instal·lació en l'economia catalana l'any 2015, i han aprofitat les seves dades per demanar a la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona que augmentin el seu suport

Actualitzat

Els 570.000 espectadors que van assistir a les diferents proves del Circuit de Barcelona-Catalunya el 2015 van generar un impacte econòmic de 340 milions d'euros, una xifra que es multiplica per dos si s'afegeix la promoció de la imatge de la ciutat de Barcelona i Catalunya. Aquestes són les conclusions de l'estudi "Els grans premis del model a Catalunya i el seu impacte econòmic".

El mateix informe destaca que l'any passat es van fer 10.000 contractes temporals de feina per cobrir les diferents proves que es van fer al circuit. Aquestes dades han servit al director general de Dorna Sports i MotoGP, al també vicepresident del FC Barcelona Manel Arroyo, i al president del Circuit i president del Clúster de l'Automòbil de Catalunya Vicenç Aguilera, per demanar a la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona, les institucions que formen part de la societat limitada del circuit, que es bolquin en la instal·lació.

En aquests moments, la Generalitat aporta sis milions d'euros anuals al Circuit, i l'Ajuntament de Barcelona, dos. Segons l'estudi, la despesa que es va generar el 2015 només a la ciutat va ser de 40,1 milions d'euros, el 46,1% dels quals van correspondre a despeses d'allotjament. Aguilera ha recordat a les institucions municipals que només la promoció de la imatge de la ciutat comtal equival a 300 milions més.

D'aquests 340 milions d'euros generats pel circuit (vint més que el 2014), 163 corresponen a la Fórmula 1 i 97 al Mundial de MotoGP. Mentre l'espectador de la Fórmula 1 es gasta una mitjana de 1.000 euros el cap de setmana, la despesa del de MotoGP és de 533. La diferència entre les dues xifres, segons l'estudi, s'explica perquè la majoria dels espectadors de la primera de les dues competicions vénen de l'estranger. Precisament, aquest cap de setmana és el Gran Premi de Catalunya de Fórmula 1.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut