Ciclisme

Recital de Marc Hirschi en el Tour i Roglic continua de líder

La classificació general no ha tingut cap mena de variació i Primoz Roglic continuarà vestint el mallot groc una jornada més. El ciclista suís de Sunweb Marc Hirschi s'imposa en l'etapa del Tour després d'haver fregat el triomf en dues etapes: segon a Niça i tercer a Laruns

Josep CochActualitzat

El suís Marc Hirsch ha guanyat, per fi, una etapa del Tour de França. Han estat 218 quilòmetres entre Chauvigny i Sarran, que han servit perquè el jove ciclista helvètic, de només 22 anys, hagi rematat la feina que no va poder tancar a Niça, a la segona etapa, on va fer segon, ni a Laruns, a la novena. Hirsch és un dels altres joves valors que estan sorgint al Tour i que avui ha confirmat les expectatives que té posades en ell el seu assessor, l'exciclista Fabian Cancellara. De fet, l'any passat, el seu debut professional, va quedar tercer en la clàssica de Sant Sebastià.

L'ascensió al darrer port de la jornada, el Suc au May, de segona categoria i poc menys de 4 quilòmetres al 7,7 per cent de pendent mitjà, ha estat determinant en el desenllaç de la dotzena etapa del Tour. El suís Marc Hirschi, desprès d'haver estat protagonista en anteriors etapes del Tour, avui ha tornat a demostrar que és un dels joves valors a tenir en compte.

El suís ha respost a l'atac previ de Marc Soler i l'ha superat per marxar en solitari cap al darrer cim del dia. En poc espai de temps ha agafat 21 segons respecte als seus companys d'escapada. Per darrere, un grup perseguidor a 40 segons i el grup on hi havia el líder i els principals favorits a la victòria final, a prop d'un minut i mig. Després de superar el cim en solitari s'ha llançat en el descens del port, a 26 quilòmetres de meta. Durant el descens, l'avantatge s'ha incrementat fins als 32 segons. Els seus dots de rodador han estat determinants per mantenir la diferència respecte al grup perseguidor.

El campió del Món sub-23 de l'any 2018 ha eixamplat el marge fins als 40 segons a falta d'11 quilòmetres de la meta. Els últims 10 quilòmetres estaven condicionats per un trencacames que ha dificultat la part final de la cursa, però l'estat de forma del suís i les ganes de guanyar després de dos intents fallits, l'han convertit en imbatible. Per darrere, el grup d'Alaphilippe capturava els companys d'escapada, on hi havia Marc Soler i el marge s'ampliava fins als 45 segons.

Els últims cinc quilòmetres han estat els més complicats, però Hirschi s'ha mostrat pletòric i en cap moment ha donat mostres de feblesa. Marc Hirsch ha tancat el seu recital a la meta de Sarran, a una mitjana superior als 42 quilòmetres per hora. Per darrere, cap novetat important que afecti la classificació general. Tot queda pendent a una de les etapes més dures d'aquesta edició, amb final a Puy Mary, una ascensió de 5,4 quilòmetres amb un pendent mitjà del 8,1%. Abans, els ciclistes, hauran de superar fins a sis ports de muntanya: un de primera, dos de segona i tres de tercera.

 

ARXIVAT A:
Tour de França
Anar al contingut