Cavani i Courtois, en una imatge del partit d'anada a París (Reuters)
Futbol

El Chelsea de Mourinho espera endur-se un duel complicat contra el PSG

El Chelsea té un lleuger avantatge respecte al PSG després de l'empat a un de l'anada. L'equip parisenc portarà braçalets negres després de la mort de vuit francesos en un accident d'helicòpter a l'Argentina. Laurent Blanc creu que una victòria del seu equip canviaria la "percepció" del club

Actualitzat

Dos gegants financers del continent, el Chelsea i el París Saint-Germain buscaran aquest dimecres un lloc en els quarts de final de la Lliga de Campions amb lleuger avantatge per als britànics, que juguen al seu estadi i que van empatar (1-1) al Parc dels Prínceps.

El tècnic del Chelsea José Mourinho comentava en la roda de premsa l'estat de l'equip i com afronta el partit: "Intentarem guanyar. Quan un perd 3-1 a l'anada, es troba al límit del precipici. Si encaixa un gol té grans problemes, perquè sap que ha de marcar un mínim de tres. Aquest dimecres és diferent. L'eliminatòria està igualada però intentarem guanyar.  L'experiència ens ajudarà a dormir bé aquesta nit. Et sents còmode jugant si és una cosa que fas moltes vegades. És un partit més. Tot i ser una ronda eliminatòria i el partit de tornada, estic tranquil. Durant el partit jugaran els jugadors. Estem parlant de dos equips amb molt bons jugadors, algun d'ells se senten molt còmodes jugant a aquest nivell."

Mentre el Chelsea sosté un avantatge de cinc punts a la Lliga Premier el PSG va un punt darrere del Lió a la francesa. El club parisenc vol aconseguir els èxits del Chelsea, especialment guanyar la Lliga de Campions, com van fer els "blues" el 2012. "Per progressar com a club necessites experiència i París Saint-Germain la té, però estem lluny de tenir la mateixa quantitat d'experiència que el Chelsea", va dir Laurent Blanc.

El tècnic francès li atorga una gran importància al partit: "La victòria canviaria la nostra percepció a França, a Europa i potser fins i tot, la de la premsa. Però necessitem aconseguir-ho. És fàcil parlar però és més complicat aconseguir-ho. Som al descans d'una eliminatòria a doble partit. El Chelsea té una mica d'avantatge gràcies al seu gol a domicili així que la nostra intenció és fer el que el Chelsea va fer a París i classificar-nos. Estarem a punt. Sabem el que hem de fer".

Cap dels dos entrenadors ha evitat el combat dialèctic. "A Diego Costa li agrada entrar als reptes, el contacte i provocar als rivals. És part del seu joc i és una cosa que necessita. Ell prospera a través d'aquestes accions", va dir Blanc. "Vaig veure el partit de la final de Copa davant el Tottenham i des del principi va buscar fer això", va afegir. Mourinho, de la seva banda, va comentar que el París Saint-Germain va ser en el partit d'anada l'adversari del Chelsea que ha practicat un joc més dur aquesta temporada.

Possibles alineacions:

Chelsea: Čech; Ivanović, Terry, Cahill, Azpilicueta; Matić, Fàbregas; Willian, Oscar, Hazard; Costa
· Baixes: Mikel (genoll)

París Saint-Germain: Sirigu; Maxwell, Thiago Silva, Marquinhos, Van der Wiel; David Luiz, Thiago Motta, Verratti, Matuidi; Cavani, Ibrahimović.
· Baixes: Aurier (quàdriceps), Lucas (abductor)

Antecedents entre els dos equips

Tots dos equips ja es van enfrontar en els quarts de final de la campanya passada i el conjunt londinenc es va classificar. En quarts de final de la temporada 2013/14, el París va guanyar 3-1 en el partit d'anada a París. David Luiz, que llavors jugava al Chelsea, va marcar un gol en pròpia porta. Eden Hazard va descomptar des del punt de penal i aquest gol va resultar decisiu després del 2-0 de la tornada a Stamford Bridge.

Els dos equips van empatar 0-0 a Londres en la fase de grups de 2004/05, després que el Chelsea guanyés 0-3 a París. Aquest xoc va ser el primer de José Mourinho a la UEFA Champions League amb l'equip de l'oest de Londres, la temporada després d'aixecar el trofeu amb el F. C. Porto.

Anar al contingut