Roman Abramovich, al centre de la imatge, a la llotja presidencial de Stamford Bridge (Reuters)
Futbol internacional

El Chelsea fa oficial la venda del club

El conjunt londinenc ha arribat a un acord amb el consorci Todd Boehly/Clearlake i espera tancar la transacció dilluns vinent

Redacció Esport3Actualitzat

El Chelsea ha confirmat que ha arribat a un acord definitiu per vendre el club al consorci de Todd Boehly/Clearlake i espera que la transacció es completi aquest dilluns. L'entitat ha emès un comunicat en el qual corrobora l'acord amb el magnat nord-americà Boehly, part del consorci de Clearlake Capital, que comprarà l'entitat per 4.999 milions d'euros.

Aquesta és la xifra més gran destinada mai a un club esportiu i ha de permetre al club londinenc deixar enrere les restriccions en matèria de traspassos i fitxatges de jugadors. Una situació que afecta també els clubs que puguin estar interessats en jugadors amb contracte en vigor amb els "blues", com pot ser el Barça en els casos de César Azpilicueta o Marcos Alonso.

Fi d'una etapa gloriosa

El procés de venda tancarà el cicle més important de la història del Chelsea, que va començar l'any 2003 quan Abramovich va comprar-lo a canvi de 140 milions de lliures. Des d'aleshores, impulsat per les injeccions de capital del magnat rus, l'equip va anar sent més competitiu tant a la Premier League com a les competicions europees. En aquest període, els de Stamford Bridge han guanyat, entre altres títols, cinc Lligues i dues Champions.

La invasió russa d'Ucraïna va portar Abramovich, considerat pròxim al Kremlin, a anunciar la venda de l'entitat a principis de març, poc abans que es fessin públiques les mesures del govern britànic de congelar els béns de l'empresari. Al seu dia, el president del Chelsea va anunciar que no reclamarà al club la devolució de les inversions fetes i que els beneficis obtinguts de la venda de l'entitat es dedicaran a ajudar els afectats per la guerra.

Anar al contingut