El cheerleading, un esport espectacular que guanya adeptes al nostre país (Thunders Barcelona)
Ball esportiu

El cheerleading, una disciplina en auge que pot ser olímpica a Los Angeles 2028

Barcelona acull aquest cap de setmana el Cheer-up World. A Catalunya hi ha tres clubs que practiquen aquest esport

Redacció Esport3Actualitzat

Barcelona acull aquest cap de setmana el Cheer-up World, un festival amb competició, exhibicions i tallers que reunirà centenars d'esportistes de tot el món. El cheerleading és un esport acrobàtic que probablement serà olímpic a Los Angeles 2028. A Catalunya hi ha tres clubs que el practiquen i que volen fugir de l'estereotip que ens han ensenyat les pel·lícules.

Laura Sala, directora Thunders Barcelona i organitzadora Cheer-Up World: "No té res a veure amb pompons, la modalitat que nosaltres practiquem. Hi ha una part de ball, una part d'acrobàcia, una part de llançaments i una part de gimnàstica. A mi m'agrada dir que és un cúmul de disciplines que han creat un esport molt nou aquí, a Catalunya."

Molt nou... i poc conegut, a casa nostra. Tant que, de moment, no té federació pròpia.

Laura Sala: "La Federació de Ball Esportiu ens ha adoptat, diguéssim, com a disciplina seva i ja ens està ajudant a crear un circuit d'àmbit estatal."

En expansió a Catalunya

A Catalunya només hi ha 3 clubs de cheerleading. El més gran és Thunders Barcelona. Creat el 2014 amb només 15 esportistes, ara ja en té un centenar. Molt arrelat a la cultura esportiva americana, el cheerleading serà disciplina olímpica a Los Angeles 2028. Impensable pensar a classificar algun equip per als Jocs Olímpics d'aquí sis anys?

Laura Sala: "No, jo no ho veig impensable. Aquest any, per exemple, ja hem estat al campionat mundial com a Thunders i ens n'hem sortit prou bé, vam quedar novens del món. Impensable, la veritat és que no."

Anar al contingut