Hoquei patins femení

Cerdanyola i Palau, finalistes de la primera Supercopa d'Espanya

L'equip amfitrió ha eliminat per 1-2 el Manlleu -que fa una setmana li va prendre la Lliga catalana-, i el Palau ha dominat sempre el Telecable Gijón (5-2)

Imma PedemonteActualitzat

El Cerdanyola i el Palau jugaran, a les 19.30 de la tarda, en directe per Esport3, la final de la primera Supercopa d'Espanya d'hoquei patins, el segon títol en joc de la temporada.

Manlleu i Cerdanyola han reeditat, en la primera semifinal, la final de la Lliga catalana de la setmana passada. Aleshores va guanyar el Manlleu per la mínima, 5 a 6. Aquesta vegada hi ha hagut menys gols i més equilibri, que s'ha acabat decantat cap al Cerdanyola.

La primera part ha acabat sense gols, i en el segon temps s'ha animat el marcador. Anna Casarramona ha fet l' 1 a 0, en el minut 9, en una bona jugada personal. L'alegria, però, els ha durat ben poc: trenta segons. En la jugada posterior, el Cerdanyola - que entrena Dani Setién- ha vist porteria després d'una bona assistència d'Adriana Gutiérrez a Maria Figuerola, que és qui ha fet pujar l'empat a 1. Ja en el minut 12, la mateixa jugadora argentina ha col·locat el seu equip per davant, amb l'1 a 2, transformant una falta directa amb molta habilitat. El Manlleu ha tirat d'intensitat, per mirar d'igualar el marcador, però ha fet dos xuts seguits al pal, sumant-ne cinc en total, i no ha pogut superar Mariona Surós. Ni tan sols jugant amb cinc jugadores de pista en l'últim minut.

El Palau, segon finalista

En la segona semifinal, l'HC Palau ha marcat molt aviat davant el Telecable Gijón. Carla Fontdegloria ha posat l' 1 a 0 al minut i mig, transformant un penal, i en el 10, ha fet el 2 a 0. Marta Piquero ha retallat ràpidament amb el 2 a 1, però un altre cop el Palau ha respost doblement, amb gols de Berta Busquets des de mitja pista i d'Aina Florenza. Sara Roces ha fet, de penal, el 4 a 2 amb què s'ha arribat al descans.

En el segon temps, les opcions de penal de Florenza i Busquets no han servit al Palau per augmentar l'avantatge, però sí un xut a l'escaire de Carla Fontdeglòria, en el minut 19, quan l'equip català estava amb superioritat numèrica. El 5 a 2 ha resultat ja definitiu i porta a una final vallesana.