Iago Aspas celebra el seu gol davant del Genk (Foto: Celta de Vigo)
Lliga Europa

El Celta no tanca en l'anada davant del Genk la seva eliminatòria de quarts de la Lliga Europa (3-2)

Els gallecs, en una gran reacció després d'encaixar un gol, han arribat a posar-se 3 a 1 en el marcador. Un resultat magnífic per afrontar la tornada, espatllat, però, pel segon gol dels belgues.

Daniel AlentoActualitzat

El Celta ha tingut gairebé tancada la seva classificació per a les semfinals de la Lliga Europa en el partit d'anada a casa contra el Genk (3-2), però no ha pogut mantenir la seva empenta els 90 minuts, i ha encaixat un gol que ha revifat els belgues de cara a la tornada. Els visitants, amb un plantejament de sortida molt valent, s'han avançat en el minut 10 amb una rematada a boca de canó de Jean-Paul Boëtiu. La resposta dels gallecs ha estat tan ràpida com contundent. En el minut 14, Pione Sisto ha aprofitat una assistència d'esperó de Jon Guidetti per empatar a 1. Tres minuts després, el central Omar Colley no ha encertat a treure la pilota. Iago Aspas l'ha recollit al mig del camp, arribant tot sol fins a la frontal de l'àrea on ha fet el 2 a 1 amb un xut ajustat.

En el minut 31, Guidetti, que reapareixia després de 3 setmanes de baixa, ha anotat el 3 a 1 amb un xut col·locat des del límit de l'àrea. Poc abans d'arribar al descans el Genk ha tingut l'oportunitat de retallar diferències en un xut de falta que el porter Sergio Álvarez no ha blocat amb decisió.En la segona meitat els jugadors d'Eduardo Berizzo han intentat fer més gran la seva victòria. Dani Mallo ha posat a prova el porter Mathew Ryan en el minut 56, i Daniel Wass en el 60. Guidetti ha aguantat 65 minuts abans de ser substituït per Claudio Beauvue.

El Celta havia baixat de revolucions i, tot seguit, l'acabat d'entrar Thomas Buffel, aprofitant la relaxació del lateral Jonny, ha aconseguit el segon gol del Genk en una doble rematada. Els belgues han passat a tenir la possessió de la pilota, i els gallecs no han tingut altre remei que replegar-se uns minuts per reorganitzar-se. Pablo Hernández i Iago Aspas (en dues ocasions) han portat el perill a la porteria de Ryan en dues ocasions, però el seu equip no oferia les mateixes bones sensacions de la primera part. Hugo Mallo ha tingut l'última oportunitat dels gallecs, però un mal control amb el pit ha permès al porter visitant parar la pilota.

Anderlecht-Manchester United (1-1)

El Manchester United no ha pogut passar d'un ajustat empat al camp de l'Anderlecht (1-1). El georgià Henrikh Mkhitaryan ha inaugurat el marcador per als anglesos a la primera part. Els de Mourinho, però, lluny de trobar el gol de la tranquil·litat, han vist com, en el minut 86, el serbi Dendoncker empatava el partit. Els 'red devils' s'ho jugaran tot a Old Trafford si volen continuar vius en la competició que els podria donar el bitllet per tornar a competir a la Lliga de Campions la pròxima temporada.

Ajax-Schalke 04 (2-0)

Els holandesos han deixat força encarrilada l'eliminatòria dels quarts de final de la Lliga Europa amb un 2-0 davant del Schalke 04. El gran protagonista del partit ha estat Davy Klaassen, que ha signat un doblet: El primer gol, de penal, i el segon, que ha rematat una gran assistència de Justin Kluivert, el fill de l'exblaugrana Patrick Kluivert, que debutava com a titular en el primer equip de l'Ajax.