Fórmula 3

El català Jaume Alguersuari es proclama campió de la F3 britànica

Jaume Alguersuari s'ha proclamat campió de la F3 britànica en l'última prova realitzada al Circuit de Donington Park. El barceloní s'ha quedat a només a 3 punts del líder, Oliver Turvey, en la primera de les dues curses disputades, però a la segona, Alguersuari s'ha imposat clarament al seu rival i s'ha convertit en el primer pilot de l'estat espanyol que aconsegueix aquest títol. S'ha de remarcar que només Alguersuari i Ayrton Senna han estat capaços de guanyar en aquesta categoria en l'any del seu debut. Ara, el català, de 18 anys, depèn del seu patrocinador, Red Bull, per pujar de categoria.

Actualitzat
El català Jaume Alguersuari ha guanyat el prestigiós campionat britànic de Fórmula 3 després d'imposar-se en les dues últimes curses disputades al circuit anglès de Donington Park. Alguersuari, de 18 anys, arribava a la cita final amb 12 punts de desavantatge respecte al líder, el britànic Oliver Turvey. Després de la primera mànega, en què s'ha imposat davant del neozelandès Brendon Hartley i de Turvey, el català l'ha deixat en tres punts, i en la segona, en què ha tornat a guanyar i el seu rival no ha puntuat per retirada, ha acabat d'eliminar-la per endur-se el títol amb un marge de 17 punts a favor.

El pilot barceloní s'ha proclamat, en el seu primer any, campió d'un dels campionats de Fórmula 3 més prestigiosos del món, per on han passat i vençut bona part dels millors pilots de la història. Alguersuari ha entrat també en el palmarès d'aquest campionat perquè ha estat el primer a adjudicar-se la victòria al primer intent, amb 18 anys i mig. Ayrton Senna, el brasiler tres vegades campió del món, també ho va aconseguir, però ho va fer amb 23 anys.

El barceloní, recolzat per Red Bull i pel programa de Joves Pilots d'automobilisme que impulsa el Circuit de Catalunya, s'ha convertit, a més, en el primer pilot espanyol que ha aconseguit aquest prestigiós títol.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut