Margaux Pinot ha mostrat amb tota cruesa les lesions arran de la pallissa que va rebre a mans de la seva parella i entrenador (margaux.pinot)
Esports

El cas de violència de gènere de la judoka Margaux Pinot commociona França

La campiona d'Europa de judo denuncia públicament les agressions que va patir per part del seu company i entrenador

Actualitzat

"El judo m'ha salvat, probablement. Penso en totes les que no poden dir el mateix." Així acaba la seva denúncia pública Margaux Pinot, campiona d'Europa de judo, que ha volgut mostrar els efectes d'una pallissa que li va donar el seu company i entrenador, Alain Schmitt.

"M'ha insultat, m'ha donat molts cops de puny, m'ha colpejat el cap diverses vegades contra el terra i finalment m'ha escanyat. He pensat que em moria però finalment he aconseguit refugiar-me a casa dels veïns, que han avisat immediatament la policia (...)"

 

L'agressió denunciada va tenir lloc dissabte a la nit i dimarts el Tribunal Correccional de Bobigny va dictar l'absolució de Schmitt argumentant que no tenien prou proves que en demostressin la culpabilitat.

 

"Tinc diverses lesions, entre les quals una fractura al nas, i una baixa laboral per 10 dies. (...) Avui, la justícia ha decidit deixar-lo anar. Què val la seva defensa calumniadora davant les meves lesions i la sang al terra del meu apartament? Què havia de passar? Que morís, potser?"

 

 

El testimoni cru i esgarrifós d'aquest cas de violència masclista ha sacsejat l'esport francès en tractar-se d'una esportista d'elit en el millor moment de la seva carrera.


L'entrenador es defensa

Schmitt ha demanat avui en una entrevista al diari esportiu L'Équipe que es respecti la decisió judicial.

"Estic fart de les calúmnies. Em pensava que una vegada que es pronunciés la justícia em deixarien tranquil. (...) Rebo missatges d'intimidació, amenaces de mort."

L'Équipe ha publicat una foto d'ell amb un ull de vellut i Schmitt diu que la relació amb Pinot era "força complicada":

"No sap controlar les seves emocions."

 

Altres casos de violència masclista han colpit en els últims mesos el món de l'esport. És el cas d'Alexander Zverev, tenista número 3 del món i denunciat per la seva exparella, o de Lucas Hernandez, central del Bayern de Munic i internacional per França, que va ser condemnat per aquest mateix fet.

Anar al contingut