Espanyol

El canal Esport3 recorda els 25 anys de la Copa de la UEFA que va jugar l'Espanyol

El canal Esport3 recordarà dimarts els 25 anys de la Copa de la UEFA que va jugar l'Espanyol. Ho farà amb el documental "Marcats. Més enllà de Leverkusen", que s'emetrà a partir de les 22.00, amb 55 minuts de durada i on es fa un recorregut per l'odissea europea del club, la temporada 87-88.

Actualitzat
El canal Esport3 recordarà dimarts els 25 anys de la Copa de la UEFA que va jugar l'Espanyol. Ho farà amb el documental "Marcats. Més enllà de Leverkusen", que s'emetrà a partir de les 22.00, amb  55 minuts de durada i on es fa un recorregut per l'odissea europea del club,  la temporada 87-88.  El Departament d'Esports de TV3 ha volgut recordar amb aquesta producció aquella campanya històrica, a través de les imatges més sucoses d'unes eliminatòries vibrants i, sobretot, del testimoni dels membres d'aquell equip blanc-i-blau.   
 
Aquells homes van portar l'Espanyol al cim d'Europa. Van tenir el cel a tocar, però  la glòria se'ls va escapar en una nit fosca, a la ciutat alemanya de Leverkusen, on van perdre la Copa en la tanda de penals del partit de tornada de la final i després d'haver estat un autèntic matagegants, com el Milan o l'Inter, i d'haver generat simpatia a tot arreu. Però tot i la desfeta, va quedar un equip per al record, que en l'amistat i en la unió del vestidor, va trobar la seva força. Junts van escriure un llegat que va emocionar tothom i en donen fe a "Marcats. Més enllà de Leverkusen": des de l'entrenador Javier Clemente, fins als jugadors encara vinculats al futbol des de plans diferents, com Ernesto Valverde, Miquel Soler, Tommy N'Kono, John Lauridsen, Michel Pineda, Joan Golobart o Àngel "Pichi" Alonso. 
 
El documental proposa un joc de memòria per al teleespectador nostàlgic del futbol dels 80, però també convida a descobrir-hi tota una epopeia als esportistes que ara comencen, tal com mostren les imatges d'una trobada que Golobart, N'kono, Pineda i Lauridsen van tenir amb els nens i nenes dels equips de les categories infantils de l'Espanyol, a la ciutat esportiva de Sant Adrià del Besòs.
 
"Marcats. Més enllà de Leverkusen" està dirigit per Oriol Vidal i Dani Barcón; la realització és de Dani Barcón, Mònica Úbeda i Jesús Muñoz; la redacció, de Jordi Bentanachs i Oriol Vidal;  i la producció, d'Anna López i Ferran Martínez.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut