Pilota

El Campionat del Món celebrat a Barcelona fa renéixer amb èxit l'afició de la ciutat per la pilota

La pilota ha tornat i amb èxit als frontons de Barcelona. El Mundial que aquests dies s'ha disputat a la ciutat catalana ha servit per confirmar d'una banda el ressorgiment d'aquest esport antigament molt popular però llargament oblidat a casa nostra i, de l'altra, per comprovar com Espanya -farcida de nous "pelotaris", alguns fins i tot nascuts en altres països- es manté en l'elit de la pilota mundial. La selecció ha guanyat l'or en totes les modalitats: mà individual i mà per parella, pala curta i pala de cuir.

El màxim representant de la tornada de la pilota als frontons barcelonins és Emiliano Skurfa. Aquest argentí instal·lat a la capital catalana de fa cinc anys és una figura consagrada d'aquest esport a casa nostra. Defensant la samarreta del Club Natació Barcelona, Skurfa s'ha fet un lloc en el més alt de la pilota mundial gràcies a actuacions com les protagonitzades durant la IV Copa del Món.

Skurfa ha aconseguit, fent parella amb l'aragonès David Caballero, la medalla d'or del Mundial en imposar-se a l'Argentina a la final de paleta de cuir. Espanya també ha guanyat l'or en les altres tres modalitats de la competició, mà individual, mà per parelles i pala curta. Al final del campionat, la Federació Internacional de Pilota ha entregat l'insígnia d'or i brillants a l'expresident del COI Joan Antoni Samaranch, per la seva dedicació a la promoció d'aquest esport.